Thema-avond 7 februari 2018: 'Dordrecht: Fietsveilige stad waar snelheidsduivels geen kans krijgen'


Op woensdag 7 februari 2018 begint om 20.00 uur, Stadskantoor, vergaderzaal 1, een bijeenkomst met de titel 'Dordrecht: een fietsveilige stad waar snelheidsduivels geen kans krijgen.'

De bijeenkomst is een initiatief van de raadsleden Jacqueline van den Bergh, Guido Frantzen en Maarten Burggraaf. Wethouder Rik van der Linden geeft een toelichting op het huidige beleid. Vervolgens zijn er presentaties over fietsstad Houten, innovatieve inrichtingsmaatregelen t.b.v. fietsvriendelijkheid en over handhavingsmogelijkheden. Zowel raadsleden als inwoners kunnen actief meedoen aan de discussie.

Aanmelding: Mark den Boer (griffier), T 06 53929264 / 078 7704976, E: m.den.boer@dordrecht.nl

PROGRAMMA

20.00 uur           
Opening door initiatiefnemer Jacqueline van den Bergh (PvdA)             

20.05 uur           
Korte introductie door avondvoorzitter Marc Merx     

20.10 uur           
Presentatie wethouder Rik van der Linden: Wat is het beleid van het college op dit moment t.a.v. inrichting van straten, fietsveiligheid en handhaving op hardrijders?

20.20 uur           
Presentatie Goudappel (Henk van Zeijl): Goudappel helpt o.a. gemeenten met visievorming en ontwerp op het gebied van fietsvriendelijkheid- en veiligheid. Welke innovatieve inrichtingsmaatregelen hebben zij eerder al succesvol in andere gemeenten toegepast?

20.35 uur   
Presentatie Houten (Jelger de Haas): Houten is een echte fietsstad met fietsnetroutes door de bebouwde kom die het makkelijk maken je bestemming te vinden. Welke elementen uit dit concept zijn voor Dordrecht interessant?

20.50 uur           
Discussie raadsleden en inwoners: Welke voorbeelden uit de presentaties spreekt raadsleden en inwoners aan en welke niet? Waarom wel/niet?

21.10 uur           
PAUZE 

21.20 uur           
Presentatie Politie (Harrie de Haas): Een straat fiets-, voetgangers- en kind veilig inrichten is een. Maar welke handhavingsmogelijkheden heeft de politie t.a.v. hardrijders en welke zijn wel en niet effectief?

21.35 uur           
Discussie raadsleden en inwoners: Welke handhavingsmogelijkheden spreekt raadsleden en inwoners aan en welke niet? Waarom wel/niet?

21.55 uur           
AFSLUITING

Reacties

Populaire posts van deze blog

Supertrotse achterachternicht bij onthulling Lenie Dickepad op Internationale Vrouwendag

"Wat we nodig hebben is een wenkend perspectief"

Chemours: Er komt een Hoorzitting in Dordrecht en een Bustrip naar het Europees Parlement in het najaar