In ijzige koude op bezoek bij Dordtse Hout en Patersweg






Ondanks de koude met af en toe ijzige wind ging de PvdA welgemoed op bezoek in Wielwijk en Krispijn op zaterdag 24 februari 2018. We gingen 's ochtends eerst naar het Wielwijkpark, waar een 15 tal woningen zijn gepland. De PvdA wilde een alternatieve toegangsweg onderzoeken voordat we over het nieuwe Bestemmingsplan zouden besluiten. Maar de collegepartijen wilden dit niet, zou de boel maar ophouden. Terwijl het plan al jaren stilligt vanwege de crisis. Die paar maanden kunnen er dan ook wel bij. Er zou - volgens die partijen - na vaststelling Bestemmingsplan alsnog een onderzoek komen naar een andere toegangsweg (bijv. via Watersteijn of via rand van het park). Maar daar gelooft de PvdA niets van.

Ik sprak met bewoners van Dordtse Hout. Die vertelden dat er de dag na het besluit in de Gemeenteraad mannen aan de slag waren gegaan om de boel op te meten op de Reeweg Zuid en de smalle landweggetjes, wat nu de officiele toegangsweg wordt. "Omdat nu het plan definitief is", zeiden de opmeters. Ze hadden de opdracht gekregen om alles op te meten.

's Middags waren we in Krispijn bij bewoners op de Patersweg. Op het lege terrein komen nieuwe woningen. Een projectontwikkelaar is ermee aan de slag. Maar wil geen enkel kontakt met bewoners. De omwonenden hebben al jarenlang zich met hart en ziel - en met volle steun van de gemeente - ingezet om het terrein goed te onderhouden en er initiatieven op te ontplooien. Zij wisten dat het tijdelijk zou zijn. Maar dat zij nu helemaal geen kontakt of overleg mogen hebben over de nieuwe plannen, dat vinden zij onterecht. Ze willen graag zoveel mogelijk groen bij de woningbouw en meer doorkijkjes. Vroeger stonden de flats haaks op de Patersweg. Nu zouden de woningen als een blok langs de Patersweg komen te staan.
Dat de Patersweg een fietsstraat wordt, juichen de bewoners toe.

Nu het terrein al een tijd braak ligt, wordt het regelmatig gebruikt als stortplaats. Er wordt hier absoluut niet op gehandhaafd. Dat stoort bewoners in hoge mate.


Reacties

Populaire posts van deze blog

Supertrotse achterachternicht bij onthulling Lenie Dickepad op Internationale Vrouwendag

"Wat we nodig hebben is een wenkend perspectief"

Chemours: Er komt een Hoorzitting in Dordrecht en een Bustrip naar het Europees Parlement in het najaar