Bouw woningen in Wielwijkpark gaat door zonder onderzoek naar alternatieve toegangsweg. PvdA stemde dan ook tegen.


De bouw van zo'n 15 woningen aan de rand van het Wielwijkpark gaat door, zonder dat er onderzoek wordt gedaan naar een alternatieve toegangsweg naar de nieuwe woningen. De PvdA wilde een alternatieve toegangsweg. Hierdoor wordt het verkeer beter gespreid, en kunnen de smalle lommerrijke laantjes vanaf Reeweg Zuid naar de nieuwe huizen blijven zoals ze zijn, vol met groen en bomen en smal. Niet bestemd voor auto's.

Bewoners van Dordtse Hout en Reeweg Zuid hadden hiervoor aandacht gevraagd en ook de Adviescommissie Fysiek wilde de alternatieve toegangsweg onderzocht hebben. Ofwel via Watersteyn (wordt al een toegangsweg aangelegd voor bouwverkeer), ofwel via de parkrand.

Omdat de bespreking van het Bestemmingsplan niet werd uitgesteld om een andere toegangsweg te onderzoeken, heeft de PvdA tegengestemd. De belofte van de coalitiepartijen dat er na het besluit alsnog een onderzoek zou komen, vindt de PvdA een sprookje.

Gemeenteraad dinsdag 20 februari 2018: Bestemmingsplan 1e Herziening Wielwijk, Crabbehof en Zuidhoven, locatie Parkrand (Wielwijkpark en Reeweg Zuid) - Jacqueline van den Bergh

Reacties

Populaire posts van deze blog

Supertrotse achterachternicht bij onthulling Lenie Dickepad op Internationale Vrouwendag

"Wat we nodig hebben is een wenkend perspectief"

Chemours: Er komt een Hoorzitting in Dordrecht en een Bustrip naar het Europees Parlement in het najaar