4 Zonen van Dordrecht initiatieven: Boek '200 Jaar familie Dicke in Dordrecht' en Jan Eikelboom Festival


Donderdagavond 1 februari 2018 was er in het Dordrecht Museum de bijeenkomst over de 4 Zonen van Dordrecht: illustrator Otto Dicke, dichter Kees Buddingh', verzetsheld Aart Alblas en componist Kors Monster. Allen geboren in 1918.

"De 4 zonen hadden iets rebels, zochten naar autonomie. Spreekt jongeren wellicht aan. Ze waren rolmodellen voor afwijkend te zijn en je eigen autonomie te volgen."

Initiatieven konden zich presenteren o.l.v. Hans Berrevoets, zoals:

- Een Poeziefestival in Kunstmin op 24 november 2018

- Openstelling ateliers in Pictura, zoals atelier waar Otto Dicke lang heeft verbleven; nu zit Frits Baarda in atelier van Otto Dicke (een rustig atelier met uitzicht op groen, en ingesleten trappen om er te komen): "een inspirerend atelier"

- SCD Videoclub gaat een film maken over Otto Dicke, die uitgezonden wordt door RTV Dordrecht

- Carillion fragmenten van Kors Monster worden gespeeld

- Jaarboek van de vereniging Oud Dordrecht: geven het boek uit '200 Jaar Familie Dicke in Dordrecht'. Over onder meer Otto Dicke, Lenie Dicke en Jan Dicke (architect)
En dat is voor mij heel bijzonder omdat Jan Dicke mijn oom was en Mies Dicke mijn tante. Ik kwam vaak in hun huis aan de Singel.

- Oud-wethouder Nico Lamers vertelde dat er een Jan Eikelboom festival komt. Stichting De Stad heeft dit opgepakt en gaat ermee aan de slag.




Reacties

Populaire posts van deze blog

Supertrotse achterachternicht bij onthulling Lenie Dickepad op Internationale Vrouwendag

"Wat we nodig hebben is een wenkend perspectief"

Chemours: Er komt een Hoorzitting in Dordrecht en een Bustrip naar het Europees Parlement in het najaar