FNV Verkiezingsdebat: Bestrijden armoede prioriteit, Oormerken WMO-gelden; Keukentafelgesprekken



Op het FNV Verkiezingsdebat waren vele belangstellenden afgekomen. Onder leiding van FNV bestuurder Jan Stam vond de discussie plaats met: Gewoon Dordt (Irene Koene), PvdA (Cor van Verk), CDA (Peter Heijkoop), SP (Ineke de Jager), GroenLinks (Kitty Kruger), VVD (John van der Net), D66 (Kevin Noels), VSP (Margret Stolk) en CU/SGP (Rik van der Linden).

Discussie spitste zich vooral toe op: Werken met uitkering, Zorg is een basisrecht, Armoedebestrijding heeft prioriteit, oormerken WMO-gelden en de keukentafelgesprekken.

Mensen die goed kunnen praten en stevig in hun schoenen staan, krijgen sneller de zorg die ze willen dan mensen die snel geneigd zijn in te stemmen. De keukentafelgesprekken worden gevoerd met de intentie om de zorg te korten vonden veel mensen.

Voor de PvdA is belangrijk: Werken moet lonen (voldoende werk dat leidt tot een goed inkomen), WMO-gelden oormerken, geld voor zorg moet er altijd zijn, bij een keukentafelgesprek moet altijd iemand erbij zijn (onafhankelijke clientondersteuner of kennis/familielid), betere toegang tot sociale voorzieningen met de Sociale Dienst dicht bij in de wijken.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Supertrotse achterachternicht bij onthulling Lenie Dickepad op Internationale Vrouwendag

"Wat we nodig hebben is een wenkend perspectief"

Chemours: Er komt een Hoorzitting in Dordrecht en een Bustrip naar het Europees Parlement in het najaar