Vragen over nachtelijke overlast van horeca in Museumstraat


De fracties CU/SGP (Joost Veldman), D66 (Paul Tiebosch), PvdA (Jacqueline van den Bergh) en Fractie Meijer (Alfred Meijer) hebben schriftelijke vragen (art. 40 vragen) gesteld aan college. Al langere tijd ontvangen wij berichten van bewoners uit de omgeving van de Museumstraat over (toenemende) overlast van horeca, vooral in de nacht. Zo worden met grote regelmaat feesten en bruiloften gehouden in Art&Dining die regelmatig tot diep in de nacht doorgaan. Bewoners klagen over de toenemende mate van geluidsoverlast hierdoor in hun woonomgeving waardoor de nachtrust ernstig in het geding is. Daarnaast willen zij graag betrokken worden bij de verdere ontwikkeling van hun omgeving, maar vinden geen gehoor bij de gemeente. Naar ons weten is de Museumstraat geen horecaconcentratiegebied.

Art&Dining is een prima restaurant in het Dordrechts Museum. Mensen gaan daar met veel plezier naar toe en het is goed voor het Museum. Bewoners hebben daar ook geen enkel probleem mee. Wel hebben zij een probleem met de nachthoreca en het opruimen daarna. Zij willen afspraken over het beperken van de overlast.

Ook is het al lang stil rondom de Kunstkerk. Daar hebben wij ook vragen over gesteld. Bewoners en de Movies hadden daar goede plannen voor ingediend. Maar hun plan is niet uitgekozen, wel het plan van ontwikkelaar DuDok en Ames in 2016. Die wilden hierin investeren. Echter er gebeurt tot op heden niets. Althans niet merkbaar voor de buitenwereld.

De vragen van de politieke partijen hebben betrekking over de vergunningverlening aan Art&Dining, en straks de Kunstkerk, en de wens van bewoners om meer betrokken te worden bij de ontwikkelingen.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Levendige discussies op de KlimaatBorrel: "We moeten voorkomen dat alleen rijke buurten veel meer groen hebben"

Supertrotse achterachternicht bij onthulling Lenie Dickepad op Internationale Vrouwendag

"Wat we nodig hebben is een wenkend perspectief"