Nieuwe gemeenteraad geinstalleerd - het lukt maar niet om de opkomst hoger te krijgen


Donderdagmiddag 29 maart 2018 is in de raadzaal van het Stadhuis de nieuwe Dordtse gemeenteraad geinstalleerd voor de periode 2018 - 2022.

Burgemeerste Wouter Kolff stond nog even stil bij de verkiezingen. Het lukt maar niet op de opkomst hoger te krijgen. Nog steeds stemt 50% van de bewoners niet op de gemeenteraad. 'Wat we ook doen.'

1223 stemmen waren er nodig om als partij in de raad te komen. 306 Voorkeurstemmen waren nodig om als raadslid in de raad te komen. Dat is 21 raadsleden gelukt. Er zijn 26 mannelijke en 13 vrouwelijke raadsleden. 27 Nieuwe raadsleden zijn geinstalleerd. 12 Ervaren raadsleden zijn er nog.

De tijd dat er vanuit het Stadskantoor allerlei blauwdrukken voor de samenleving werden gemaakt is voorbij. Er wordt steeds meer samengewerkt met bewoners, organisaties en ondernemers.

De burgemeester stelde dat 'hier in deze raadzaal geldt het vrije woord'. Maar hij adviseerde de nieuwe raad wel op de bal te spelen en niet op de man. 'Vooral debatteren, in plaats van meningen uitwisselen. U kunt het verschil maken'.

Er komt een digitaal Leerplatform voor Raadsleden, met allerlei handige informatie.

Inge Stevens (fractievoorzitter) en Cor van Verk zijn benoemd als raadsleden voor de PvdA.
Herman van der Plas en Alexander Jansen worden Commissieleden voor de PvdA.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Levendige discussies op de KlimaatBorrel: "We moeten voorkomen dat alleen rijke buurten veel meer groen hebben"

Supertrotse achterachternicht bij onthulling Lenie Dickepad op Internationale Vrouwendag

"Wat we nodig hebben is een wenkend perspectief"