"Eten met je handen: je '10 vingerige darm' - Bestek is een belediging voor het gerecht" / Wordt DaVinci de 3e MBO met Lokaal Seizoensgebonden Producten?


Donderdagmiddag 22 maart 2018 was er in het restaurant van DaVinci aan de Leerparkpromenade een lunch van Drechtstadsboer.

Deze lunch was georganiseerd samen met leerlingen van het DaVinci College, samengesteld met producten uit onze eigen streek.

Er zijn momenteel 2 MBO's (in Den Bosch en in Sneek) die met Lokaal Seizoensgebonden Producten werken in hun restaurants. Drechtstadsboer hoopt erop dat Dordrecht de derde stad wordt, met het Da Vinci College.

Gast was columnist Mohammed Benzakour, van Bouillon Magazine. Hij schrijft veel over voedsel en alles wat daarmee samenhangt.

Mohammed vertelde ons dat er veel geschreven en verteld wordt over voedsel, maar veel minder hoor je hoe je het moet eten. Eten doe je met je handen, met je vingers: 'de 10 vingerige darm'.

Bestek is slecht voor je tanden, het beste mes zijn je tanden. Eten met je handen - je vingers - versterken de smaak in je mond.

Mohammed eet alleen nog maar met zijn vingers, zijn handen. Hij raadde iedereen aan dat te gaan doen. Het eten smaakt zoveel beter...

Reacties

Populaire posts van deze blog

Levendige discussies op de KlimaatBorrel: "We moeten voorkomen dat alleen rijke buurten veel meer groen hebben"

Supertrotse achterachternicht bij onthulling Lenie Dickepad op Internationale Vrouwendag

"Wat we nodig hebben is een wenkend perspectief"