Stimuleer onderwijs en inburgering via buurtcentra



Donderdag 8 maart 2018 was ik in het kader van Internationale Vrouwendag 's ochtends bij de Koloriet. Daar kwamen vrouwen bij elkaar om gezellig te praten, voor beauty behandelingen, en om te eten.

Ik was er om te praten over: Wat betekent Internationale Vrouwendag, met dit jaar het thema: Gelijke kansen, gelijke rechten. Zoals we nu zo bij elkaar zitten was lang niet mogelijk. Vroeger mochten vrouwen niet werken, niet studeren, etc. Dat is gelukkig niet meer, maar vrouwen worden toch nog minder betaald in dezelfde functies, en de zorgtaken komen toch nog wel steeds voor het leeuwendeel bij de vrouwen terecht.

Uit de gesprekken bleek dat er vooral behoefte was aan ondersteuning voor vrouwen bij opleidingen en kinderopvang, als zij dat zelf niet kunnen betalen. Zeker nu er grote vraag is naar personeel, is gerichte scholing voor een baan noodzakelijk, vind ik. Ook landelijk komt die discussie nu op gang.
Leren vanuit een uitkering moet gestimuleerd worden.

Ook de Inburgering moet weer bij de gemeente komen, en niet aan de mensen zelf worden overgelaten. Daar wordt in de Drechtsteden al mee gewerkt. Mensen moeten zich gesteund voelen, en leren de weg te vinden in onze samenleving. Dat kan heel goed via buurtcentra, waar vanuit men via gesprekken, cursussen, vrijwilligerswerk door kan naar een opleiding en een betaalde baan.

Het was een hele gezellige ochtend.

Fotograaf: Joke Edenburg

Reacties

Populaire posts van deze blog

Levendige discussies op de KlimaatBorrel: "We moeten voorkomen dat alleen rijke buurten veel meer groen hebben"

Supertrotse achterachternicht bij onthulling Lenie Dickepad op Internationale Vrouwendag

"Wat we nodig hebben is een wenkend perspectief"