Warmtenet: moeilijkste is de particulier met verwarmingsketel op zolder




Donderdagavond 25 januari 2018 was er in de Koloriet een informatiebijeenkomst over ons Warmtenet. Dat wordt nu op veel plekken in de stad aangelegd. Deze avond was georganiseerd door OKBZ. HVC - die het Warmtenet aanlegt - gaf een zeer heldere presentatie van wat de bedoeling is, hoe het werkt, waar het al is aangelegd, en waar de buizen nog moeten worden aangelegd.

Eerst gaan de grote hoofdbuizen de grond in. Later volgen dan de kleinere buizen die naar de gebruiker gaan. Op dit moment zijn dat vooral de grote gebouwen (ziekenhuis, scholen, grote flatgebouwen met 1 hoofdaansluiting).

Het moeilijkste zijn de particuliere huizen met de verwarmingsketel op zolder. Dat is arbeidsintensief en duur. Nu kost zo'n aansluiting 6000/7000 euro. Dat is veel, daar moeten oplossingen voor komen om het veel goedkoper te maken.

De grote windmolen bij de Brienenoordbrug is van HVC en HVC is voor 50% eigenaar van de windmolens op zee.

De tarieven voor het Warmtenet kunnen soms hoger uitvallen dan gas, omdat je geen verwarmingsketel meer nodig hebt. Dat wordt dan verrekend. Maar dat is niet terecht, vind ik. Je moet met een aansluiting op Warmtenet niet duurder uit zijn.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Supertrotse achterachternicht bij onthulling Lenie Dickepad op Internationale Vrouwendag

"Wat we nodig hebben is een wenkend perspectief"

Chemours: Er komt een Hoorzitting in Dordrecht en een Bustrip naar het Europees Parlement in het najaar