Drones: moderne technieken voor toezicht in Natura 2000 gebieden


Op de Nieuwjaarsreceptie van de Regio vrijdagmiddag 12 januari 2018 in het Onderwijs Museum gaven de Drechtsteden, de Veiligheidsregio ZHZ, de Dienst Gezondheid en Jeugd en de Omgevingsdienst ZHZ) een korte stand van zaken.

De Veiligheidsregio vertelde dat de Meldkamer worden gefuseerd met die van Rotterdam m.i.v. mei a.s. In april 2018 vindt er een reorganisatie van de Veiligheidsregio plaats: Hoe bieden we de juiste diensten en zetten we ons in voor inwoners en bedrijven.

De Drechtsteden vertelde over de Groeiagenda 2030: meer samen doen met wonen, werken, bereikbaarheid en duurzaamheid. Het plan is om 25.000 woningen extra te bouwen en 30.000 extra banen te organiseren. Hoe gaan we dat financieren en vormgeven?
Er is veel samenwerking maar ook fragmentatie, veroorzaakt vooral door de ligging.

Dienst Gezondheid en Jeugd vertelde dat het meeste goed gaat, maar er is nog veel om te doen. Er moet betere toegang komen tot de Jeugdzorg en de Jeugdteams moeten sneller doorsturen naar juiste hulp. Maar er komt steeds meer vragen voor Jeugdhulp en er is steeds minder geld.

De Omgevingsdienst ZHZ vertelde  dat er veel meer digitale oplossingen komen
voor problemen. Zo gaat het toezicht op Natura 2000 gebieden via drones (zie foto). Extra aandacht wil de dienst voor ongewenste emissies en lozingen. Zwaar giftige stoffen horen niet in het milieu thuis. Samen met Provincie en Rijk moeten wetgeving en toezicht worden aangescherpt. Er zijn veel inspecties bij evenementen op geluidsoverlast.
En tot slot de opmerking dat deze regio wel wat meer elan mag hebben.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Supertrotse achterachternicht bij onthulling Lenie Dickepad op Internationale Vrouwendag

"Wat we nodig hebben is een wenkend perspectief"

Chemours: Er komt een Hoorzitting in Dordrecht en een Bustrip naar het Europees Parlement in het najaar