"Hoe blijven we relevant en aansprekend in een veranderende maatschappij"


Vroeg Charlotte Ritter, voorzitter van de Vereniging Oud-Dordrecht, in haar Nieuwjaarsspeech op donderdagavond 11 januari 2018 in de Trinitatiskapel. Dat is de opgave voor de vereniging.

Velen noemen 2017 het jaar van de Schaamte over Schaamteloosheid, zoals nu de #MeToo beweging sterk is geworden.

Tijden veranderen. Nu zou Johan De Witt heel anders bekeken worden: hij bevorderde de slavernij, hij had niks tegen kinderarbeid. Maar historicus Piet Emmer schreef: Johan De Witt kun je dat niet verwijten, want hij had geen kennis - net als iedereen in die tijd - van de huidige maatstaven over gelijke behandeling en gelijke rechten. Toen en nu kun je zo niet met elkaar vergelijken.

Charlotte blikte terug op het Jubileumjaar 2017. Oud-Dordrecht bestaat 125 jaar. De hoogtepunten waren: het feest in Art&Dining, de geestige lezing van Herman Pleij, de tentoonstelling De Spiegel van het Heden in het Dordrechts Museum, het Jubileumboek, De Dordtse Puien Prijs. "Dankzij al onze vrijwilligers en sponsoren is dit allemaal mogelijk gemaakt", aldus Charlotte.

Oud-Dordrecht heeft miv 1 januari 2018 1160 leden. Dat is een behoorlijke toename. Oud-Dordrecht gaat vol enthousiasme het nieuwe jaar in. De opgave is: "Hoe blijven we relevant en aansprekend in een veranderende maatschappij".

Reacties

Populaire posts van deze blog

Supertrotse achterachternicht bij onthulling Lenie Dickepad op Internationale Vrouwendag

"Wat we nodig hebben is een wenkend perspectief"

Chemours: Er komt een Hoorzitting in Dordrecht en een Bustrip naar het Europees Parlement in het najaar