Lichtjes in wegdek bij rotonde Groenezoom en aanpassingen fietsoversteek Chico Mendesring


In de Adviescommissie Fysiek woensdagavond 17 januari 2018 werd er gesproken over de veiligheid van de fietsoversteek Chico Mendesring. Leerlingen van de Johan Frisoschool moeten daar dagelijks dit drukke fietspad over en hadden kontakt opgenomen met de politiek. Ze hebben ingesproken in de Adviescommissie Fysiek en ik ben bij hen op bezoek geweest.
Besloten is nu om drempels aan te leggen voor de fietsoversteek zodat auto's wel moeten afremmen. Ook is het groen flink gesnoeid inmiddels, zodat het zicht op het aankomend verkeer is verbeterd.

De PvdA wil graag lichtjes in het wegdek bij de rotonde Groenezoom. Zodat de fietsers in het donker en vaak op natte dagen veel beter opvallen voor de auto's. Omdat er geen landelijke richtlijnen zijn wil het college hier niet aan gaan beginnen. Ook zijn er geen duidelijke afspraken binnen de Drechtsteden. Dit zijn geen goede argumenten. Als de lichtjes bijdragen aan de veiligheid van fietsers moeten we het doen. Wel of geen richtlijnen. In Papendrecht is er wel een rotonde met lichtjes en ook op andere plekken in Nederland, zoals in Delft. Fietsers zijn heel tevreden erover, ze voelen zich veiliger. En voor auto's is het veel duidelijker dat er fietsers rijden.

Reacties

Populaire posts van deze blog

"Wat we nodig hebben is een wenkend perspectief"

Supertrotse achterachternicht bij onthulling Lenie Dickepad op Internationale Vrouwendag

Chemours: Er komt een Hoorzitting in Dordrecht en een Bustrip naar het Europees Parlement in het najaar