"Ondernemers zijn de motor van onze stad, niet het Stadskantoor"


Deze woorden sprak de voorzitter van de Dordrechtse Ondernemers Vereniging (DOV) - Anneke Maagdenberg - in haar nieuwjaarsspeech in Kunstmin op de Nieuwjaarsreceptie maandagavond 8 januari 2018.

Ze zei dat het goed gaat met de ondernemers in onze stad. De ondernemers op de Krabbegors/Duivelseiland zien liever geen grote windmolen daar verschijnen. Ze vrezen overlast van schaduw en geluid. Een kleinere windmolen zou beter in aanmerking komen, vinden zij.

Er werd ook stilgestaan bij het overlijden maandagochtend 8 januari 2018 van de oud-voorzitter van de DOV Gerard Hovius. Hij is overleden na een kort ziekbed. Gerard is ruim 13 jaar voorzitter geweest van de DOV en was sinds 2002 erevoorzitter. De DOV groeide onder zijn voorzitterschap uit tot de grootste ondernemersvereniging in de regio.

Burgemeester Kolff beaamde dat de ondernemers de motor zijn van onze stad, en niet het Stadhuis. Hij woont inmiddels in Dordrecht en vindt Dordrecht een prachtige stad.

Wethouder Mos vertelde dat het beter gaat met de economie. Maar door de eerdere crisis was er ook verlies van inkomens en verlies van banen. En dat is bijzonder triest voor degene die het treft.

Stichting Voor Sara had een kraam met informatie en vroeg financiele steun voor onderzoek naar de genezing van de zeldzame spierziekte MDC1A.

Ook de Stichting Werkgroep Stolpersteine Dordrecht was er met een kraam en liet de mooi gemaakte
Stolpersteinen zien. 86 Zijn er inmiddels in Dordrecht aangebracht. Maar er moet nog een flink aantal worden neergelegd voor huizen waar Joden woonden die zijn weggevoerd uit onze stad in de oorlog.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Supertrotse achterachternicht bij onthulling Lenie Dickepad op Internationale Vrouwendag

"Wat we nodig hebben is een wenkend perspectief"

Chemours: Er komt een Hoorzitting in Dordrecht en een Bustrip naar het Europees Parlement in het najaar