Vragen over Kunstkerk, Leefwerf, Scouting, Louterbloemen en Bushalte Essenhof


In Adviescommissie Fysiek woensdagavond 17 januari 2018 heb ik - namens de PvdA - de volgende vragen gesteld aan college:

Kunstkerk: Het is al lange tijd stil, terwijl een jaar geleden al werd aangekondigd dat er iets moois ontwikkeld gaat worden.
Antwoord wethouder Sleeking: de plannen zijn gepresenteerd en worden nu verder uitgewerkt.
Klik hier om een indruk te krijgen van de plannen.

Stichting Leefwerf De Biesbosch: Wat is nu de stand van zaken? PvdA wil dat het doorgaat en 2 ton van de Provincie wordt veilig gesteld. Werkgroep met o.a. bewoners van de Stadswerven moet
betrokken worden bij de uitvoering. PvdA wil motie indienen in gemeenteraad van dinsdag 20 februari a.s.
Wethouder Sleeking: Komt informatie, zo spoedig mogelijk.

Scouting Johan en Cornelis de Witt aan Noordendijk: Scouting zit op een locatie waar nieuwe woningen worden gebouwd, op de plek van het Gemeentelijk Lyceum. De Scouting heeft helemaal geen kontakt over hoe het nu verder gaat met de Scouting. Er moet voor hen een vast aanspreekpunt komen over de nieuwe plannen en over hun toekomst.
Wethouder Mos was niet aanwezig, maar zal schriftelijk reageren.

Nieuwe weginrichting Louterbloemen
Het Havenbedrijf Rotterdam heeft de wegen van bedrijventerrein Louterbloemen opnieuw ingericht. De plannen zijn besproken met ondernemers daar. Zij hebben direct aangegeven dat de voorgestelde inrichting moest worden aangepast, omdat de wegen te krap waren, vrachtwagens geen bochten meer konden maken en laden en lossen tot grote files zou leiden vanwege de krappe straten.
Waarom is er niet geluisterd naar de ondernemers? Bent u op de hoogte van de aanpak van het Havenbedrijf? En dat de nieuwe weginrichting nu tot problemen leidt? Wie bepaalt wat er gebeurt op Louterbloemen? Wie is verantwoordelijk: gemeente of Havenbedrijf Rotterdam?
Omdat wethouder Mos niet aanwezig was, zullen de vragen schriftelijk worden beantwoord.

Bushalte Essenhof
Waar blijft de bushalte Essenhof?
Volgens wethouder van der Linden is deze halte onderdeel van de concessie, die nu aan Q-liner is gegund. Er wordt nu gesproken met Q-liner hoe de halte en vervoer te organiseren.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Supertrotse achterachternicht bij onthulling Lenie Dickepad op Internationale Vrouwendag

"Wat we nodig hebben is een wenkend perspectief"

Chemours: Er komt een Hoorzitting in Dordrecht en een Bustrip naar het Europees Parlement in het najaar