Ontsluitingsroute via rand Wielwijkpark en behoud het groen


Adviescommissie Fysiek, dinsdag 23 januari 2018: Bestemmingsplan 1e Herziening Wielwijk, Crabbehof en Zuidhoven, locatie Parkrand Wielwijkpark en Reeweg Zuid - Jacqueline van den Bergh

Bewoners Dordtse Hout en Reeweg Zuid waren massaal naar de Adviescommissie gekomen. 3 Bewoners maakten gebruik van het Sprekersplein, namens alle bewoners. Een enkeling was tegen het plan om aan de rand van het park 15 nieuwe woningen te bouwen. Meer het merendeel wilde aanpassingen.

Zo vroeg men vooral aandacht voor het behoud van het groen in dit gebied en wilde men de ontsluitingsweg naar de woningen via de parkrand van het Wielwijkpark. Die weg komt er toch, want al het bouwverkeer gaat hier overheen.
Het college wil echter de toegangsweg via de Reeweg Zuid, die smal is en geen fietsstroken kent. Om dan bij de huizen te komen, moeten de auto's door smalle groene weggetjes naar het park met veel groen. Dat groen moet allemaal gesnoeid worden, anders zijn de weggetjes te smal.

De PvdA vindt dat de bewoners een punt hebben.
Zaterdag 27 januari a.s. ga ik mee wandelen - met de leden van de Adviescommissie Fysiek, bewoners en RTV Dordrecht - om de situatie ter plekke te bekijken.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Supertrotse achterachternicht bij onthulling Lenie Dickepad op Internationale Vrouwendag

"Wat we nodig hebben is een wenkend perspectief"

Chemours: Er komt een Hoorzitting in Dordrecht en een Bustrip naar het Europees Parlement in het najaar