Burgemeester: Burgerinitiatieven serieus nemen en terecht zorgen over bepaalde industrie


In de Nieuwjaarsraad dinsdag 9 januari 2018 in het Stadhuis hield burgemeester Kolff zijn eerste Nieuwjaarsspeech in de Dordtse Gemeenteraad. Hij woont sinds kort in deze prachtige historische stad. Volgens hem maakt de raad zich terecht zorgen over bepaalde industrie. Bedrijven moeten zelf hun verantwoordelijkheid nemen.

De burgemeester van Sliedrecht was scherper in zijn woorden over Chemours (RTV Rijnmond):
"Ik ben niet geïnteresseerd in intenties en relatiemanagement, ik wil vanaf nu daden zien! Chemours, zet zelf de noodzakelijke stappen en wacht niet telkens het maatschappelijk gedonder af. Dat is de morele plicht van elk chemisch bedrijf", aldus Van Hemmen.

Samen met andere regiogemeentes en de provincie Zuid-Holland doet Sliedrecht volgens de burgemeester alles om de uitstoot van deze en andere gevaarlijke stoffen te beperken. "Het uitgangspunt is nul uit de pijp. Die rommel hoort niet in lucht, water of grond."

Van Hemmen richtte zich ook tot de nieuwe staatssecretaris: "Kijk nog veel kritischer naar het stoffenbeleid in Nederland. Er moet echt scherper dan nu gestuurd worden op de uitstoot van gevaarlijke en resistente stoffen. Dat is niet meer een kwestie van kunnen, maar van moeten."

Het Dordtse chemiebedrijf heeft altijd gezegd dat het de uitstoot van gevaarlijke stoffen tot een minimum en indien mogelijk ook tot nul zal beperken. Van Hemmen vindt dat het bedrijf die woorden moet omzetten in daden."

Jongerenlintje De Dordtse Belofte
Na de Nieuwjaarsspeeches van burgemeester en Nelleke de Smoker (plv. voorzitter raad) ontving Bo van Matten (foto) De Dordtse Belofte. Het Jongerenlintje voor jongeren die een voorbeeld zijn voor andere jongeren. Hij is een enthousiast lid van zijn zwemvereniging, waar hij met enthousiaste en talent activiteiten organiseert voor de jongere leden. Bo is aanvoerder van zijn waterpoloteam. Hij is betrouwbaar en beschikt over nodige verantwoordelijkheidsgevoel bij het geven van zwemlessen.

Vanaf 20 uur was er in het Stadhuis weer de Nieuwjaarsreceptie van de gemeente. Het was hartstikke druk en heel gezellig. De burgemeester vroeg om meer verwondering en minder veroordelen.

Bekijk hier het RTV Dordrecht filmpje

Reacties

Populaire posts van deze blog

Supertrotse achterachternicht bij onthulling Lenie Dickepad op Internationale Vrouwendag

"Wat we nodig hebben is een wenkend perspectief"

Chemours: Er komt een Hoorzitting in Dordrecht en een Bustrip naar het Europees Parlement in het najaar