Gemeente werpt te hoge financiele drempels op voor de verhuizing van volkstuinencomplex De Vrije Tuinder en de Bijenvereniging


Adviescommissie Fysiek, dinsdag 23 januari 2018: Motie Flora en Fauna: toekomst Volkstuinencomplex De Vrije Tuinder - Jacqueline van den Bergh:

Volkstuinenvereniging De Vrije Tuinder en de Bijenvereniging aan de Reeweg Zuid moeten op termijn verhuizen vanwege woningbouw die hier is gepland.

Al lange tijd is men in onderhandeling over de verhuizing naar het Joop Den Uylpad met de gemeente. Deze nieuwe locatie ligt pal naast de spoorlijn Zuidendijk. Dat is op zich een goede locatie, maar de gemeente werpt te hoge financiele drempels op voor de verenigingen. Vooral de verhoging van de nieuwe pacht van 27 ct naar 50 ct per m2 is een echte bottleneck.

De motie van PvdA, D66, GroenLinks en CDA is door de gemeenteraad aangenomen, en draagt het college op om te komen tot een haalbare verhuizing voor de verenigingen. Men moet er met elkaar uitkomen. De Vrije Tuinder en de Bijenvereniging moeten kunnen voortbestaan.

Dinsdag 30 januari 2018 wordt er opnieuw gesproken in Fysiek, nadat op vrijdag 26 januari het gesprek heeft plaats gehad tussen de Vrije Tuinder en de gemeente.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Supertrotse achterachternicht bij onthulling Lenie Dickepad op Internationale Vrouwendag

"Wat we nodig hebben is een wenkend perspectief"

Chemours: Er komt een Hoorzitting in Dordrecht en een Bustrip naar het Europees Parlement in het najaar