Wandeling in kou door Wielwijkpark met bewoners, commissieleden Fysiek en RTV Dordrecht



Zaterdag 27 januari 2018 verzamelden zich een bont gezelschap bij de Plint in Wielwijk om ondanks de koude een flinke wandeling in het Wielwijkpark te maken.

Commissieleden Fysiek, bewoners van Dordtse Hout en Reeweg Zuid en RTV Dordrecht gingen goed gemutst ter plekke de locatie bekijken voor de bouw van 15 woningen aan de rand van het Wielwijkpark.

Punt van aandacht is de toegangsweg naar de nieuwe woningen. Het college wil dat via de Reeweg Zuid het verkeer naar de nieuwe woningen moet rijden. Dat betekent wel dat 2 smalle laantjes met veel bomen en een smal bruggetje - vanaf Reeweg Zuid naar de woningen in het park - verbreed moeten worden, waardoor al het groen (bomen en struiken) verdwijnt.

Bewoners van Dordtse Hout en Reeweg Zuid zien liever een toegangsweg via de rand van het Wielwijkpark vanaf de Trompweg. Er komt hier toch ook een toegangsweg voor het bouwverkeer.
Er ligt nu een fietspad, dat best geschikt te maken is voor ook beperkt autoverkeer. En veel groen kan dan blijven behouden.

Dinsdagavond 30 januari 2018 wordt het Bestemmingsplan hierover in de Adviescommissie Fysiek besproken. Bewoners komen luisteren.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Supertrotse achterachternicht bij onthulling Lenie Dickepad op Internationale Vrouwendag

"Wat we nodig hebben is een wenkend perspectief"

Chemours: Er komt een Hoorzitting in Dordrecht en een Bustrip naar het Europees Parlement in het najaar