Onthulling kunstwerk en presentatie boek 100 Jaar Scheepswerf De Biesbosch: In 100 jaar van scheepswerven naar Stadswerven



Op de Rene Siegfried was het een drukke bedoening, vrijdagochtend 17 november 2017. De onthulling van het kunstwerk ter herinnering aan Scheepswerf De Biesbosch vond plaats door burgemeester Kolff.
Het boek 'In 100 jaar van scheepswerven naar Stadswerven' werd aangeboden aan wethouder Sleeking en aan Elio Barone van het Burgerinitiatief Leefwerf De Biesbosch.
Zowel het monument als het boek is een initiatief van Vereniging De Binnenvaart en zijn geheel in eigen beheer uitgevoerd en gefinancierd.

Dit jaar is het een eeuw geleden dat de machinefabriek De Biesbosch werd opgericht.  Later is deze uitgegroeid tot de grootste van de scheepswerven, die gevestigd waren in het gebied waar nu de nieuwe wijk Stadswerven in wording is. Werf De Biesbosch schreef baanbrekende geschiedenis, onder meer als initiator van de duwvaart in 1957. In 2000 hield de werf op te bestaan.

Op het kunstwerk zijn allemaal bordjes aangebracht, die een goed overzicht bieden van de geschiedenis van De Biesbosch in die 100 jaar.


Reacties

Populaire posts van deze blog

Levendige discussies op de KlimaatBorrel: "We moeten voorkomen dat alleen rijke buurten veel meer groen hebben"

Supertrotse achterachternicht bij onthulling Lenie Dickepad op Internationale Vrouwendag

"Wat we nodig hebben is een wenkend perspectief"