'Laten we haar naam onthouden': Jacqueline vd Bergh - 'Een raadslid die er is voor alle inwoners'


Herman Kersbergen schreef woensdag 1 november 2017 een hele aardig column over mij in De Stem van Dordt (zie hieronder): Zomaar geheel onverwachts.

"Laten we haar naam onthouden
De achterban van de Partij van de Arbeid heeft Nelleke Vedelaar gekozen tot nieuwe partijvoorzitter. Een vrouw met politieke ervaring als wethouder in Zwolle. Wat mij betreft een goede keus, want vrouwen weten als geen ander wat besturen is. En het CDA weet dat uit ervaring, want de Utrechtse predikante Ruth Peetoom heeft ook deze partij na een stormachtige periode naar rustig water geleid.

Vrouwen in de politiek en in onze stad kennen we die ook. Kijk maar naar Jacqueline van den Bergh, een ervaren raadslid van de PvdA. En als ik 'ervaren' zeg dan bedoel ik dat ook zo. Want Van den Bergh heeft haar sporen als vertegenwoordigster van alle Dordtenaren dik verdiend.

Nee, geen raadslid die de media zoekt als ze haar zin niet krijgt. Wel een vrouw die in alle rust de belangen van burgers zakelijk wikt en weegt. Zo ken ik haar al jaren. Vaste waarde voor haar partij in de stad. Dat bleek onlangs wel weer bij het publieke debat over de 30-km snelheid op tal van wegen, die vervolgens door teveel maniakken op de weg met voeten worden getreden. Plus een wethouder die niet verder komt dan met het vingertje naar de landelijke overheid te wijzen. Maar Jacqueline van den Bergh durft hem weerwerk te geven.

Een raadslid die er is voor alle inwoners
"Er moet nu iets gebeuren", zegt ze, nadat haar duidelijk is geworden dat veel burgers zich kapot ergeren aan die passieve houding. Typisch Van den Bergh. Een vrouw die weet wat van een goed raadslid verwacht mag worden. Geen 'ja' en 'amen', maar daadkracht. De wensen, maar zeker ook de ergernissen van burgers serieus nemen. Burgemeester Kolff heeft inmiddels wel zijn tanden laten zien. Dus kunnen we rekenen op extra controles van de politie. Het wordt de hoogste tijd!

Volgend jaar mogen wij als burgers nieuwe raadsleden kiezen. Laten we haar naam onthouden: Jacqueline van den Bergh'


Klik hier voor de column:
https://www.destemvandordt.nl/nieuws/column/279002/herman-kersbergen-laten-we-haar-naam-onthouden-

Reacties

Populaire posts van deze blog

Levendige discussies op de KlimaatBorrel: "We moeten voorkomen dat alleen rijke buurten veel meer groen hebben"

Supertrotse achterachternicht bij onthulling Lenie Dickepad op Internationale Vrouwendag

"Wat we nodig hebben is een wenkend perspectief"