Een enorme fontein midden in DrieRivierenpunt


Dinsdagavond 7 november 2017 gaf de Economic Development Board Drechtsteden een stand van zaken over hun activiteiten en inzet tot nu toe voor de aanwezige Drechtraadleden en raadsleden in het gemeentehuis van Papendrecht.

De heer Vollebregt (voorzitter) vindt dat de Drechtsteden zich moeten profileren als een herkenbaar onderdeel van de Rotterdamse Metropool. De groeiagenda van de Drechtsteden tot 2030 moet zijn: 25.000 woningen erbij, betere bereikbaarheid op A15/A16/N3 en 30.000 banen erbij.
Recht op bereikbaarheid met de A15.

Hij vindt dat we vooral hoger opgeleide mensen moeten aantrekken, tussen 25 en 35 jaar. Daar moeten we voor bouwen, zorgen dat ze zich in onze regio thuis voelen en zorgen dat er werk voor hen is.

In Zwijndrecht komt het Centre of Excellence voor de binnenvaart. Samen met de ondernemers problemen oplossen en innoveren. Steeds meer vrachtvervoer zal over water gaan.

De heer Everaert - bestuurslid van EDB Drechtsteden - is Kunstondernemer. Hij heeft o.a. de mooie tekeningen georganiseerd in de Markthal in Rotterdam. Hij pleitte voor bijzondere kunstwerken langs de rivieroevers: River Art. Zodat we langs het water heel herkenbaar zijn. Hij vindt dat we meer moeten doen met de bruggen: op de Alblasserdamse brug bijvoorbeeld huisjes plaatsen als een hotel, of een soort Londen Eye van maken; op Papendrechtse brug een lichtkrans van stralen aanbrengen en de spoorbrug naar Zwijndrecht spectaculair belichten.
Ook heeft hij nog het idee om midden in het DrieRivierenpunt een enorme fontein te plaatsen, die het vrachtverkeer niet hindert uiteraard.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Levendige discussies op de KlimaatBorrel: "We moeten voorkomen dat alleen rijke buurten veel meer groen hebben"

Supertrotse achterachternicht bij onthulling Lenie Dickepad op Internationale Vrouwendag

"Wat we nodig hebben is een wenkend perspectief"