Een Voedselbos in Dordrecht

Een andere manier van voedsel produceren wil Voedselbos "Buiten Zinnig" gaan realiseren op het Eiland van Dordrecht, en dan het liefst op het terrein van Jeugddorp, achter voetbalvereniging Oranje Wit. Zaterdagochtend 10 december 2016 was ik er met andere PvdA'ers Cor van Verk en Gerarda vd Boor op bezoek.

Naast de N3 ligt een uitgestrekt terrein, waar veel groene ruimte is, en waar een aantal scouting groepen zijn gevestigd. Maar er is genoeg ruimte over. Het Voedselbos wil gaan werken met Permacultuur. De huidige productie van voedsel is een monocultuur, waar veel kunstmest aan te pas komt.

De Permacultuur zorgt voor een ecologisch duurzame manier van voedsel verbouwen en kent 7 groeilagen. Volgens een vast systeem wordt de plek ingericht: Hoge bomen aan de kant, dan lagere bomen, dan struiken, dan grondbedekkers, dan producten verbouwen. Zonder gebruik van kunstmest.

Mensen met een beperking kunnen mee gaan draaien bij het beheer en bij het inrichten, zoals via stageplekken, via participatiewet, en werkervaringsplekken. Ook met scholen wil men samenwerken, om zodoende kinderen in aanraking te laten komen met waar voedsel vandaan komt en hoe het wordt verbouwd.

Men is zeer enthousiast en wil nu graag aan de slag. Het gaat erom of ze op de huidige locatie aan de slag kunnen, of elders een plek kunnen vinden.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Supertrotse achterachternicht bij onthulling Lenie Dickepad op Internationale Vrouwendag

"Wat we nodig hebben is een wenkend perspectief"

Chemours: Er komt een Hoorzitting in Dordrecht en een Bustrip naar het Europees Parlement in het najaar