2,3 miljoen euro subsidie voor investeringen duurzame landbouw

Van 28 november 2016 tot en met 25 januari 2017 kunt u subsidie aanvragen voor fysieke investeringen in innovatie en modernisering van agrarische ondernemingen. Het totale budget voor deze subsidie-openstelling is 2.319.000,- euro. Deze openstelling is onderdeel van de Uitvoeringsregeling POP3 Zuid-Holland. Over een periode van 4 jaar is hiervoor in totaal 15 miljoen euro beschikbaar.

De provincie Zuid-Holland wil door duurzame innovaties een wezenlijke verandering in de landbouw- en voedselketen bereiken. Dit is nodig, want de landbouw in Zuid-Holland staat economisch en ecologisch onder druk. Klimaat, luchtkwaliteit, biodiversiteit en een goede boterham voor de boeren vragen om een andere aanpak.

Met het Ambitiedocument ‘lnnovatieAgenda Duurzame Landbouw’ heeft de provincie gekozen voor een veranderaanpak met proeftuinen. Voor deze proeftuinen kan subsidie worden aangevraagd uit het PlattelandsOntwikkelingsProgramma (POP3).

U kunt voor de openstelling tot en met 25 januari 2017 subsidieaanvragen indienen voor fysieke investeringen die nodig zijn voor het ontwikkelen, beproeven of demonstreren van innovaties in agrarische ondernemingen in de grondgebonden landbouw.

Na het aflopen van de openstellingsperiode (28 november 2016 tot en met 25 januari 2017) zullen de ingediende projecten worden beoordeeld. De meest kansrijke projecten zullen subsidie ontvangen.

(Bron: Provincie Zuid-Holland)

Reacties

Populaire posts van deze blog

Supertrotse achterachternicht bij onthulling Lenie Dickepad op Internationale Vrouwendag

"Wat we nodig hebben is een wenkend perspectief"

Chemours: Er komt een Hoorzitting in Dordrecht en een Bustrip naar het Europees Parlement in het najaar