Buurtpreventiebordje op Brouwersdijk onthuld

Via een Whatsapp-groep Buurtpreventie kunnen buurtgenoten elkaar op de hoogte houden van, of waarschuwen, voor verdachte personen of situaties. Leden van de groep kunnen bijvoorbeeld een signalement aanvullen of de looprichting van een verdacht persoon ‘volgen’. Door in zo'n geval ook via 112 snel melding te maken van een verdachte situatie, kan de politie vaker verdachten aanhouden en bijvoorbeeld inbraken voorkomen.

In Dordrecht zijn inmiddels ruim 500 bewoners verspreid over de stad aangesloten bij WhatsApp buurtpreventie, via www.VeiligeWijkApp.nl. Dit platform is opgezet door gemeenteraadslid Maarten Burggraaf en de WhatsApp groepen worden samen met ruim 70 bewoners (buurtgenoten in de groep) beheerd. Zij zorgen dat de WhatsApp groepen bij de kern blijven: alleen berichten die er toe doen en die bijdragen aan een veiligere buurt. De politie ondersteunt deze 'Veilige-Wijk-App'.

Kijk voor meer informatie en/of aanmelden ook op: Maak uw buurt veiliger met de 'Veilige-Wijk-App'.

Wethouder Reynvaan onthulde woensdagmiddag 21 december 2016 het Buurtpreventiebordje op de Brouwersdijk. In alle wijken komen dergelijke bordjes te hangen waar bewoners actief zijn.

Bewoner van Oud Krispijn, OKBZ-bestuurslid en lid van Buurtpreventie Willem Roodhuizen wijst op het belang van goede preventie. Hij is zelf ook lid.




Reacties

Populaire posts van deze blog

Supertrotse achterachternicht bij onthulling Lenie Dickepad op Internationale Vrouwendag

"Wat we nodig hebben is een wenkend perspectief"

Chemours: Er komt een Hoorzitting in Dordrecht en een Bustrip naar het Europees Parlement in het najaar