Voor innovatieve ondernemers is een nieuwe subsidieregeling beschikbaar: MKB innovatiestimulering topsectoren Zuid-Holland.

Nu de inhoud bekend is, hebben ondernemers de mogelijkheid een eventuele subsidieaanvraag voor te bereiden. Om een aanvraag te ondersteunen, organiseert de provincie Zuid-Holland donderdag 30 april een informatiebijeenkomst in Den Haag. Aan de bijeenkomst dragen ook de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) en de regionale ontwikkelingsmaatschappij InnovationQuarter bij. Het indienen van een aanvraag kan vanaf 19 mei tot en met 1 september 2015.

De volgende instrumenten zijn opgenomen in de subsidieregeling MKB innovatiestimulering topsectoren Zuid-Holland: innovatieadviesprojecten, haalbaarheidsprojecten, kleine R&D-samenwerkingsprojecten en grote. Voor de innovatieadviesprojecten en haalbaarheidsprojecten geldt dat deze worden beoordeeld op volgorde van binnenkomst van de aanvraag. Wacht daarom niet te lang met het indienen van een aanvraag. De R&D-samenwerkingsprojecten (klein en groot) worden beoordeeld na sluiting van het aanvraagtijdvak. Hiervoor geldt: de beste projecten krijgen subsidie.

De regeling is bedoeld voor ondernemers die actief zijn binnen de topsectoren: water (inclusief delta & maritiem), agri & food, tuinbouw & uitgangsmaterialen, hightech systemen & materialen (inclusief ICT), chemie (inclusief biobased economy), life science & health, energie, logistiek.
Verdere voorwaarden en criteria leest u in de subsidieregeling MIT ZH.
Informatiebijeenkomst

Om ondernemers te ondersteunen bij een subsidieaanvraag houdt de provincie een informatiebijeenkomst op donderdag 30 april in Meeting Center New Babylon in Den Haag van 15.00-17.30 uur. Aanmelden kan via r.poolen@pzh.nl. Tijdens de bijeenkomst krijgt u tips voor het aanvragen en is er ruimte voor het stellen van technische vragen. Ook kunt u in gesprek met de RVO en InnovationQuarter over projectideeën en consortiumvorming.
Samenwerking

Vorig jaar maakten de provincies en het Rijk afspraken om het landelijke en provinciale innovatiebeleid beter op elkaar af te stemmen en gezamenlijk geld te investeren in meer uniforme instrumenten. Nieuw dit jaar voor de MIT-regeling is dat ondernemers eerst bij de provincie kunnen aankloppen waarin ze gevestigd zijn. Mocht de regeling daar niet passend blijken te zijn, dan dient de RVO als vangnet en kunnen ondernemers daar terecht.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Levendige discussies op de KlimaatBorrel: "We moeten voorkomen dat alleen rijke buurten veel meer groen hebben"

Supertrotse achterachternicht bij onthulling Lenie Dickepad op Internationale Vrouwendag

"Wat we nodig hebben is een wenkend perspectief"