Pensioenen indexeren en voorkomen dat oudere werklozen uiteindelijk in de bijstand geraken ...

Dit waren 2 belangrijke onderwerpen van het Politiek Cafe van de Verenigde Senioren Partij, in de Ontmoetingskerk donderdagavond 12 maart 2015. De pensioenen van ouderen worden steeds weer gepakt - dat is een grof schandaal - terwijl de Pensioenfondsen zelf nog nooit zo vol hebben gezeten, 1341 miljard in kas op dit moment, volgens de lijsttrekker van 50Plus in de Provincie.

Henk Krol vroeg vooral aandacht voor werk voor ouderen en zorg voor ouderen. Ton Wulfert, van de Werkgroep 50Plus in Dordrecht (die zich inzet om ouderen aan het werk te helpen), deed een klemmend beroep op politici om vooral toch te zorgen dat de oudere werkloze niet uiteindelijk in de bijstand beland tot zijn 67ste jaar of nog langer. Dat is pure armoede. Help de oudere werknemer aan het werk.
Daarnaast wil de heer Krol dat de pensioenen weer geindixeerd worden. Dat kan makkelijk, en geeft de oudere meer koopkracht. Plus dat het is beloofd. De oudere heeft pensioenpremie betaald, het is uitgesteld loon.
Ook over de zorg maakt Henk zich zorgen. Veel ouderen krijgen niet de zorg die zij nodig hebben, of het wordt onbetaalbaar voor hen. "Lang niet alle ouderen zijn rijk". "Mensen vervuilen, en dat moeten we toch niet willen".

Reacties

Populaire posts van deze blog

Supertrotse achterachternicht bij onthulling Lenie Dickepad op Internationale Vrouwendag

"Wat we nodig hebben is een wenkend perspectief"

Chemours: Er komt een Hoorzitting in Dordrecht en een Bustrip naar het Europees Parlement in het najaar