Ander eten in kantine, leraren die geen orde houden, jongerenraad, meer politiek in de klas

Waren onderwerpen die aan de orde kwamen in de Raad in de Klas op het Dalton College aan de Kapteynweg, met 4e klas HAVO studenten.
VVD (Irene Koene), D66 (Nelleke de Smoker), BVD (Gerrie Huse) en PVDA (Jacqueline van den Bergh) waren er namens de raad.
Na wat algemene vragen (hoeveel raadsleden, naam burgemeester van Dordrecht, hoeveel partijen in de raad, etc.) gingen we in groepen uiteen.

In mijn groep ging het over invloed van jongeren in de politiek, maar ook op school. De leerlingenraad zou zich alleen maar bezighouden met feesten, terwijl de kwaliteit van leraren belangrijker is. Veel docenten houden niet goed orde, en leggen niet duidelijk uit. Voor mijn voorstel om als studenten adviezen te kunnen geven over aan te stellen leraren, was eigenlijk geen steun. Dat hoefde nu ook weer niet.
Wel wilde men meer kennismaken met de lokale politiek. Voor een Jongerenraad - waar nu aan gewerkt wordt - was belangstelling.

Het magere aanbod van het eten via de kantine riep kritiek op. Men ziet liever gevarieerd eten, ook wel met lekker gezond eten.
De Dordte binnenstad vindt men aantrekkelijk met leuke winkels, vooral de Vriesestraat en Wijnstraat werden leuke straten gevonden.

De Primark vindt men een prima passen in de stad, maar zelf zeiden de studenten er niet veel te gaan kopen.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Supertrotse achterachternicht bij onthulling Lenie Dickepad op Internationale Vrouwendag

"Wat we nodig hebben is een wenkend perspectief"

Chemours: Er komt een Hoorzitting in Dordrecht en een Bustrip naar het Europees Parlement in het najaar