Groener varen is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor onze bedrijfsvoering en het imago van de binnenvaartsector."

Gedeputeerde Rik Janssen overhandigde symbolisch een beschikking aan de eigenaren van het containerschip 'Bolero' (Bolero II BV uit Zwijndrecht). Op de 'Bolero' werd door firma Dolderman te Dordrecht een SCR-katalysator van Solfic Energy & Emission geïnstalleerd.
Belang MKB, stad en inwoners

Om economische groei te kunnen blijven stimuleren en een aantrekkelijk leef- en vestigingsklimaat te creëren zijn maatregelen nodig om de uitstoot van schepen te verminderen. Dat past ook bij het streven naar een duurzame haven en schonere lucht voor bewoners. Nederland moet in 2015 voldoen aan Europese luchtkwaliteitsnormen. Om aan die normen te kunnen voldoen is het Nationaal Samenwerkingsprogramma Luchtkwaliteit (NSL) gestart en zijn gelden beschikbaar gesteld voor regionale luchtkwaliteitsmaatregelen. De subsidieregeling maakt deel uit van het Regionaal samenwerkingsproject Verkeer en Luchtkwaliteit, één van de projecten uit het Provinciaal Actieprogramma Luchtkwaliteit. Hierin werken provincie, stadsregio en gemeente Rotterdam samen aan schonere lucht door met andere partijen te zoeken naar vormen van schoner verkeer en een schonere industrie.
De Bolero vaart voornamelijk tussen Amsterdam, Rotterdam en Antwerpen en doet ook het Duitse Germersheim aan. Schipper Anton de Velde: "We zijn trots dat de inbouw van de SCR-katalysator vandaag, in het bijzijn van de gedeputeerde, wordt afgerond. Het is mooi dat we gebruik hebben kunnen maken van dit geweldige initiatief van de provincie Zuid- Holland, de gemeente Rotterdam en de stadsregio Rotterdam om de luchtkwaliteit te verbeteren. Groener varen is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor onze bedrijfsvoering en het imago van de binnenvaartsector."

Reacties

Populaire posts van deze blog

"Wat we nodig hebben is een wenkend perspectief"

Supertrotse achterachternicht bij onthulling Lenie Dickepad op Internationale Vrouwendag

Chemours: Er komt een Hoorzitting in Dordrecht en een Bustrip naar het Europees Parlement in het najaar