Extra vaardiensten van Waterbus naar Rotterdam

Per 1 mei 2015 wordt de dienstverlening van de Waterbus/Aqualiner uitgebreid met een aanvullende spits- en daldienst tussen Dordrecht en Rotterdam. In de spits komen er extra afvaarten voor forenzen en scholieren en in de daluren vaart de Waterbus rechtstreeks van Rotterdam en Dordrecht naar Kinderdijk. Een forse impuls in de bereikbaarheid en economische groei van de regio. 

Waterbus en Aqualiner willen de komende tijd verder groeien door een marktgerichte en bestemmingsgerichte benadering. De organisatie wil versneld stappen zetten op het gebied van e-tickets en arrangementen in samenwerking met meerdere partners, zoals de Euromast, SS Rotterdam, het Dordrechts Museum en uiteraard Werelderfgoed Kinderdijk.

Over Aqualiner en Waterbus

Aqualiner is de snelle veerdienst in Rotterdam tussen Erasmusbrug, Katendrecht, St. Jobshaven en Heijplaat-RDM. Met snelle schepen wordt dagelijks gevaren en de fiets mag gratis mee. Waterbus is het grootste openbaar vervoer netwerk over water in Nederland. De snelle schepen zorgen 365 dagen per jaar voor een comfortabele en leuke reis tussen de Drechtsteden en naar Rotterdam. De OV-chipkaart is geldig aan boord, maar er zijn ook losse (dag)kaarten verkrijgbaar. De fiets mag ook hier gratis mee. Door de 111 medewerkers worden met 13 schepen dagelijks 19 haltes aangedaan. Aqualiner en Waterbus zijn onderdeel van Aquabus B.V., een joint venture van Arriva Nederland en Koninklijke Doeksen.

Op het 15-jarige verjaardagsfeest van de succesvolle OV veerdiensten Waterbus en Aqualiner, maakte gedeputeerde Ingrid de Bondt bekend dat de provincie Zuid-Holland de komende twee jaar investeert in aanvullende spits- en daldiensten. Hierdoor wordt de waterverbinding tussen Dordrecht en Rotterdam nog beter en wordt Kinderdijk vanuit Rotterdam in de daluren uitstekend over het water bereikbaar.
De in 1999 gestarte OV-verbinding over het water vervoert inmiddels zo’n 1,7 miljoen reizigers.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Supertrotse achterachternicht bij onthulling Lenie Dickepad op Internationale Vrouwendag

"Wat we nodig hebben is een wenkend perspectief"

Chemours: Er komt een Hoorzitting in Dordrecht en een Bustrip naar het Europees Parlement in het najaar