Merwedeheuvel inrichting: 'Sober en Doelmatig'

Staat in de Vaststellingsovereenkomst, die is vastgesteld bij de vervroegde sluiting van de 3e Merwedehaven. Alles wat we meer willen, moet de gemeente betalen. Donderdagavond 26 juni 2014 waren raadsleden - onder wie ik - op bezoek bij PROAV en de Derde Merwedehaven B.V. om te praten over de inrichting van de Merwedeheuvel, de vroegere afvalstortplaats 3e Merwedehaven. Ook was er ook een wandeling over deze flinke heuvel. Ik heb er even op gestaan (foto). Aan de waterkant - op het voorterrein - komt een bedrijventerrein van Delta, met zware industrie.

De Merwedeheuvel wordt ingericht als recreatieterrein. De inrichting wordt verzorgd door PROAV en Provincie, de gemeente gaat straks de beheerkosten voor zijn rekening nemen en huurt het gebied voor 1 gulden per jaar.

In oktober a.s. komen de plannen voor de inrichting naar de gemeenteraad, incl. een overzicht van de beheerkosten. Er worden allerlei ideeen uitgewerkt. Volgens de Provincie zijn golfbanen op afgedekte stortbanen heel gebruikelijk, maar dat zou niet de bedoeling zijn van de gemeente Dordrecht.

Er komen 2 afdeklagen op de Merwedeheuvel. Alle stoffen die eronder liggen kunnen daar niet doorheen dringen. De afdekking zou volledig veilig en risicoloos zijn. Wel kan de boel nog inklinken. Daar wordt ruim de tijd voor genomen.

In de grond mag niet gebouwd worden om de afdeklaag niet te beschadigen. Wel kunnen er paviljoens en tenten worden neergezegd, als die maar niet verankerd worden in de grond.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Levendige discussies op de KlimaatBorrel: "We moeten voorkomen dat alleen rijke buurten veel meer groen hebben"

Supertrotse achterachternicht bij onthulling Lenie Dickepad op Internationale Vrouwendag

"Wat we nodig hebben is een wenkend perspectief"