'Made in Holland' doet het goed in de wereld

Werd er gezegd bij Veth Propulsion in Papendrecht. Veth maakt voor grote en kleine schepen en repareert roerpropellers, boegschroeven, dieselmotoren en generatorsets. Hun grote kracht ligt in de extra goede service. Het bedrijf repareert vaak ter plekke op het schip en direct. Een beetje schip kost al gauw 100.000 euro per dag en dan kun je het niet hebben dat je dagen of zelfs weken lang op een reparatie moet wachten.

Een boeiende presentatie werd gegeven op dinsdagmiddag 17 juni 2014 tijdens een van de excursies van het VNG-congres in H.I. Ambacht, waaraan ik deelnam. Veth levert vooral kwaliteit, service, sustainability en innovatie. 

Veth is een familiebedrijf, dat klein begon, maar de laatste jaren hard groeit en heeft altijd nieuwe werknemers nodig. Het bedrijf doet dan ook veel aan scholing en biedt stages aan 15 MBO-leerlingen en 3 HBO-leerlingen per jaar. Veth investeert zelf in onderwijs en doet een beroep op het Opleidingsfonds Metaal. Ze hebben altijd vacatures, steeds meer. Op dit moment 15. Ze halen geen arbeidskrachten uit het buitenland, maar sluiten het voor de toekomst niet uit als er onvoldoende aanbod is uit de regio.

Veth wil de verbindingen met het onderwijs in de regio verder uitbreiden (ROC's en HBO). Het familiebedrijf groeit hard dankzij hun spreiding in aanbod van materieel en dankzij hun innovatie. Zo richten zij zich steeds meer op LNG-schapen (schone schepen). "Dat is de toekomst".

De gemeente Papendrecht onderhoudt goede kontakten met Veth en andere bedrijven. De gemeente biedt gratis de Milieu Monitor aan. Daarmee kunnen bedrijven zelf zien hoe hun energiegebruik is en wat zij daar zelf aan (kunnen) doen. Ook wordt snel op wensen vanuit bedrijven ingespeeld, zodat de bedrijven graag in Papendrecht blijven.

Veth werkt over de hele wereld. 'Made in Holland' doet het goed in de wereld, dat merk je overal, aldus Veth.

Na de presentatie was er een bezichtiging in de bedrijfshallen, waarna we met de boot naar het Groot Hoofd gingen.




Reacties

Populaire posts van deze blog

Levendige discussies op de KlimaatBorrel: "We moeten voorkomen dat alleen rijke buurten veel meer groen hebben"

Supertrotse achterachternicht bij onthulling Lenie Dickepad op Internationale Vrouwendag

"Wat we nodig hebben is een wenkend perspectief"