Leerlingen van de Johan Friso School in Stadspolders willen een veiliger oversteek om bij hun school te komen



Donderdagmiddag 12 oktober 2017 bracht ik een bezoek aan de BSO Groenland in Stadspolders. Dit is een buiten schoolse opvang organisatie voor primair onderwijs. Ook kinderen van de Johan Friso School komen hier voor school, in de pauze en na school.

De leerlingen willen graag meer veiligheid op de weg. Als zij van hun school naar Groenland gaan moeten wij de Chico Mendesring oversteken, vlak na de Groenezoom rotonde. Auto's rijden daar hard en kinderen zien de auto's niet altijd goed aankomen.

Zij willen een drempel zodat de auto moet afremmen. Ook een hoge spiegel kan ervoor zorgen dat zij de auto's makkelijker zien aankomen.

Hun plannen hebben zij in de Adviescommissie Fysiek gepresenteerd, dinsdag 10 oktober 2017.

Ter plekke heb ik de oversteek bekeken. Ook de pergola op de fietskruising daar pal in de buurt is ook niet overzichtelijk. Het is mooi groen, maar belemmert erg het zicht op andere fietsers. Als de pergola wordt verwijderd, is er beter zicht. Vinden ook de kinderen.

Deze kleinere zaken moeten toch gerealiseerd kunnen worden, zodat de veiligheid op de weg voor de leerlingen aanmerkelijk verbetert. Daar ga ik mijn best voor doen.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Levendige discussies op de KlimaatBorrel: "We moeten voorkomen dat alleen rijke buurten veel meer groen hebben"

Supertrotse achterachternicht bij onthulling Lenie Dickepad op Internationale Vrouwendag

"Wat we nodig hebben is een wenkend perspectief"