Werkgevers Drechtsteden en FNV: meer vaste kontrakten


De Werkgevers Drechtsteden bij monde van Pieter van den Brink (arbeidsrecht advocaat) en Els van Westdijk van FNV en Arbeidsmarktregio Drechtsteden pleitten beiden voor meer vast werk op de bijeenkomst van FNV op donderdag 26 oktober 2017 in het FNV-huis aan de Spuiboulevard 422.
Vast moet weer de norm worden.

Maar de werkgevers willen dat vast werk veel minder vergaande verplichtingen heeft voor werkgevers. FNV wil niet zomaar alles overboord gooien.

Het waren levendige discussies die werden gevoerd met de belangstellenden en de gastsprekers o.l.v. Ben Corino van RTV Dordrecht. Ook de scholen DaVinci College, De Sprong en Hans Petrischool, de Jongerenraad, FNV Young & United en Arie van den Herik van Quaedraet waren aanwezig

Jammer vonden met name de scholen dat de Sociale Werkvoorziening (Drechtwerk) eigenlijk is verdwenen. Daar konden hun leerlingen altijd terecht. Nu moeten ze reguliere banen zien te vinden, en dat is lastiger.

Vooral het vele flexwerk, de vele wisselende banen, het steeds weer met spanning moeten afwachten of je kontrakt weer verlengd wordt, was voor de vele aanwezigen een grote bron van zorg en ergernis.

Veel ZZP'ers zijn gedwongen ZZP'ers, vooral de laagopgeleiden. Zij hebben lage inkomsten en nauwelijks zekerheid. De werkgevers voegden daaraan toe dat door de vele ZZP'ers (die geen premies betalen en geen pensioen opbouwen) ons sociale zekerheidsstelsel wordt afgebroken.
Een extra reden om meer vaste banen te organiseren. Dat zien de werkgevers ook wel in. Er dreigt het recht van de sterkste met die vele ZZP'ers.

Men was het er wel over eens dat je moet blijven leren. Dat hoeft niet altijd via school te gaan.

Slecht is ook dat veel mensen inmiddels meer banen nodig hebben om een redelijk inkomen te verwerven.

De conclusie was dan ook dat er nog veel te doen is om de positie van werknemers te beschermen en te verbeteren. Het overleg tussen bonden en werkgevers is weer in gang gezet.

Foto: Wim van de Pol (Dordrecht.net)

Reacties

Populaire posts van deze blog

Levendige discussies op de KlimaatBorrel: "We moeten voorkomen dat alleen rijke buurten veel meer groen hebben"

Supertrotse achterachternicht bij onthulling Lenie Dickepad op Internationale Vrouwendag

"Wat we nodig hebben is een wenkend perspectief"