"Wat we nodig hebben is een wenkend perspectief"




Zaterdagmiddag 13 januari 2024 was er bij de Stichting Buitenzinnig een druk bezochte en gezellige duurzame Nieuwjaarsreceptie. KlimaatCoalitie Dordrecht (KCD) en Extinction Rebellion Drechtsteden (XRD) waren de organisatoren van de eerste duurzame Nieuwjaarsreceptie. 
Dit gezamenlijk organiseren is uitstekend bevallen. Het plan is nu om dit volgend jaar met meerdere organisaties te gaan doen.

Hans van Stichting Buitenzinnig begon te vertellen wat nu eigenlijk permafrost landbouw betekent. Er is meer ruimte om verschillende soorten te verbouwen en de opbrengst is hoger dan bij de reguliere landbouw. Er werken bij de Stichting veel mensen met een 'rugzakje' die hier hun dagbesteding hebben. Zij hebben het er prima naar hun zin hebben. Hans zei dat dit van grote waarde is voor de mensen zelf en voor de Stichting. Helaas, zei Hans, moeten Buitenzinnig van de gemeente de locatie op 1 juli 2024 verlaten. Er is woningbouw gepland, maar voorlopig ligt de ontwikkeling stil. Hans is naarstig op zoek naar een andere locatie, maar vooralsnog werkt de gemeente niet erg mee. Maar hij blijft optimistisch: U hoort van ons...

Hans van Herwijnen van KCD begon over klimaatrechtvaardigheid. Dit is voor de KlimaatCoalitie heel essentieel. Want als er veel mensen het allemaal financieel niet kunnen bijbenen, dan doen we het niet goed. KCD is op zoek naar een veel breder bereik. Bewustwording is zo belangrijk. De KCD heeft 2 speerpunten: Biodiversiteit en Circulaire Transitie. Ook wil de KCD meer jongeren betrekken. 
Hans bracht de KlimaatMarkt onder de aandacht, die gepland staat op zaterdag 9 maart a.s. Op die markt wordt van alles getoond, verkocht en onder de aandacht gebracht, dat belangrijk is voor een breed publiek. We moeten massa maken, aldus Hans. Samenwerken en bewustwording is wat nodig is. Wat we missen is een wenkend perspectief. We moeten naar iets toe kunnen leven dat ons een doel en energie geeft. 
We gaan moedig voorwaarts...

David Klein van XRD bracht de vele acties onder de aandacht, die nodig zijn om je doel te bereiken. Hij had het over struikelend voorwaarts gaan. 
"We are unstoppable"...

En tussendoor waren er weer de heerlijke vaganistische hapjes van Hélène Versteeg, met brood van Koen,..









Reacties

Populaire posts van deze blog

Levendige discussies op de KlimaatBorrel: "We moeten voorkomen dat alleen rijke buurten veel meer groen hebben"

Supertrotse achterachternicht bij onthulling Lenie Dickepad op Internationale Vrouwendag