Schoonmaakcampagne op bedrijventerreinen


Maandelijks wordt er op de Westelijke Dordtse Oever rondgelopen om de b2b-krant persoonlijk aan ondernemers af te geven. Tijdens onze rondes constateert men een gestage toename van het zwerfafval. Vaak worden onze mensen aangesproken door ondernemers dat het zwerfafval op de Dordtse bedrijfsterreinen een steeds groter probleem wordt. Dit heeft meerdere oorzaken: Veel ondernemers houden zich niet aan de bestaande 25-meter regel (de ondernemer is verantwoordelijk voor het zwerfafval binnen een straal van 25 meter rondom zijn bedrijf).

Daarnaast zijn er vrachtwagenchauffeurs die op de terreinen overnachten, voor vertrek hun wagen schoonmaken en hun afval op straat achterlaten. Ook zijn er leveranciers die niet altijd de moeite nemen om hun restmateriaal netjes te verzamelen en af te voeren. Soms is het echter simpelweg onachtzaamheid en wordt een blikje of een plastic zakje zonder erbij na te denken op straat gegooid. Veel ondernemers ergeren zich hieraan.

Toch heeft  zwerfafval voor veel ondernemers geen prioriteit. Het opruimen van zwerfafval is niet  iets waar men veel manuren in wil steken. Men ergert zich, maar in veel gevallen is restafval het probleem van de buren of van de gemeente.

Samen oplossen?
Men wil de handschoen oppakken. Samen met enkele ondernemers een plan van aanpak ontwikkelen om de terreinen schoon te maken en schoon te houden. Samen kan dit probleem worden opgelost.
Sinds 1 augustus 2017 doen er momenteel al dertig bedrijven en sympathisanten mee!

Suggesties?
Uw mening en uw suggesties zijn belangrijk hoe met elkaar zwerfafval op de terreinen kan worden uitbgebannen.
Neem dan contact op met de redactie van de b2b-krant
(M 06 51 26 26 94).

Reacties

Populaire posts van deze blog

Levendige discussies op de KlimaatBorrel: "We moeten voorkomen dat alleen rijke buurten veel meer groen hebben"

Supertrotse achterachternicht bij onthulling Lenie Dickepad op Internationale Vrouwendag

"Wat we nodig hebben is een wenkend perspectief"