Filmpje PvdA en Petitie: De veerverbinding Hooikade Dordrecht - Veerplein Zwijndrecht moet ook in de wintermaanden blijven


De PvdA vindt het een heel slecht plan dat de Waterbus van Blue Amigo vaart in de wintermaanden niet meer naar Zwijndrecht vaart vanaf de Hooikade! Dat was niet als harde eis in de Aanbesteding opgenomen. Lijsttrekker PvdA Wouter van der Spoel is direct naar de Hooikade gegaan een heeft een interview met een bewoner opgenomen. 
Bekijk hier het filmpje

Voor vele Dordtenaren en Zwijndrechtenaren is dit een heel slecht bericht. Plotseling was er een hek en kon men niet meer overvaren. Er was geen enkele communicatie hierover.
Eveneens is het slecht voor Voorstraat West en die kant van onze binnenstad. Want ook veel bewoners uit Zwijndrecht bezoeken via die kant onze binnenstad.
Er is inmiddels een petitie gestart door Gerda Bosdriesz en Jos Hubens, die al door 5.635 mensen is ondertekend. Ook ik heb getekend. 

Teken hier de petitie.

Zaterdag 8 januari 2022 was Robin Huisman, exploitant van Blue Amigo, met GroenLinks, VSP en Algemeen Belang Zwijndrecht bij Studio de Witt, evenals met Gerda Bosdriesz en Jos Hubens. Volgens Robin moet er een aparte pont varen, en dat kost 3 ton. Voor een half jaar niet varen lijkt mij dit enorm veel, En waarom een aparte pont laten varen, je kunt dit toch ook opnemen in het rondje Zwijndrecht, Dordrecht, Papendrecht, Zwijndrecht. Dit kwam niet aan de orde in het radioprogramma.

Jos Hubens, van Stichting Binnenvaart, wil zelf met een boot gaan varen tussen Dordrecht en Zwijndrecht. Dit aanbod deed hij bij Studio De Witt. 

Het komt nu in de gemeenteraad.


Reacties

Populaire posts van deze blog

"Wat we nodig hebben is een wenkend perspectief"

Supertrotse achterachternicht bij onthulling Lenie Dickepad op Internationale Vrouwendag

Chemours: Er komt een Hoorzitting in Dordrecht en een Bustrip naar het Europees Parlement in het najaar