Halte Hooikade moet blijven: Overhandiging van ruim 6600 handtekeningen van de Petitie Laat Veerpont Hooikade weer varen - Veerdienst 3 van Jos Hubens voer heen en weer tussen Dordrecht en Zwijndrecht


Donderdagmiddag 27 januari 2022 was het weer levendig bij het ponton van de waterbus aan de Hooikade: Er voer weer een schip, de Veerdienst 3 van Jos Hubens van de Binnenvaartschippers. Een geroutineerde schipper en een van de initiatiefnemers van de Petitie om de Waterbus aan de Hooikade te laten varen. 

Groot protest is er gerezen na het besluit om de opstap aan de Hooikader te laten vervallen in de wintermaanden. 

Wethouders van Dordrecht en Zwijndrecht waren aan boord van deze bijzondere vaart, evenals de initiatiefnemers van de Petitie, en anderen.

Bij terugkomst aan de Hooikade overhandigde Gerda Bosdriesz de Petitie met ruim 6600 handtekeningen aan wethouder Rik Van der Linden (Dordrecht) en wethouder Jos Huizinga (Zwijndrecht).

Gerda benadrukte dat er veel behoefte is aan deze opstapplaats, voor bewoners uit Dordrecht maar ook Zwijndrecht. Om te winkelen, om naar de Grote Kerk te gaan (dus moet de boot ook varen op zondag), om naar het werk te gaan, etc.

Vanaf april 2022 is de halte weer opgenomen (zomerschema) met uitzondering van de zondag. Ook de zondag moet blijven vinden de aanwezigen.

De beide wethouders beloofden er opnieuw naar te gaan kijken en te overleggen met Blue Amigo (exploitant van de waterbus) hoe dit wordt opgelost.

Op dinsdag avond 8 februari a.s. bespreekt de Adviescommissie Fysiek de opstaphalte Hooikade. Ook in Zwijndrecht wordt het in de gemeenteraad besproken.

De PvdA wil de halte behouden, voor het hele jaar, incl. de zondag. Er moet opnieuw naar de afspraken gekeken worden en er moet stevig onderhandeld worden met de exploitant. Want 3 ton hoeft dat zeker niet te kosten.

Bekijk hier de aankomst van het schip




Reacties

Populaire posts van deze blog

"Wat we nodig hebben is een wenkend perspectief"

Supertrotse achterachternicht bij onthulling Lenie Dickepad op Internationale Vrouwendag

Chemours: Er komt een Hoorzitting in Dordrecht en een Bustrip naar het Europees Parlement in het najaar