Hulp bij aanpak schulden, 1 Website met info voor ondernemers www.ondernemers078.nl en Kamer van Koophandel weer terug in Dordrecht


Donderdagmiddag 20 januari 2022 waren we met de PvdA werkgroep Economie (Jelle van Laarhoven, Robbert Vliet en ik) in gesprek met Rene van Portielje van het OndernemersKlankbord. Hij wil veel meer gerichte aandacht voor ondernemers en lanceerde het idee van een wethouder MKB. Een wethouder die coordineert en aanstuurt. Ondernemers, en vooral de horeca en de cultuur, hebben het zeer zwaar. Ze hebben hoge schulden opgebouwd, de ondersteunende regelingen zijn niet 'op maat' en ze hebben nog altijd geen datum dat ze weer open kunnen.

Uiterst belangrijk dat we ondernemers ondersteunen, voor henzelf, maar ook voor onze binnenstad zijn zij onmisbaar.

De PvdA kan zich heel goed vinden in zijn ideeen en vindt dat de aandacht meer gericht moet zijn op problemen van en mogelijkheden voor ondernemers. Er moet sneller tot oplossingen gekomen worden, zoals bij het aanpakken van de schulden en het tekort aan personeel.

Veel ondersteunende clubs en loketten die ondernemers steunen zijn er wel, maar het is te veel verbrokkeld en ondernemers kennen de mogelijkheden vaak niet.

Zo pleit Rene voor 1 website voor ondernemers, met alle info erop, www.ondernemers078.nl
Rotterdam heeft al een dergelijke website waar je alle informatie voor ondernemers bij elkaar hebt.

Gemist wordt ook weer een Kamer van Koophandel in Dordrecht zelf, die ondernemers daadwerkelijk kan adviseren en ondersteunen. De afstand tot Rotterdam is te groot. 

Bij het verkleinen van het Kernwinkelgebied, wat het college nu voorstelt, vindt Rene dat de belangen van de winkels die in die aanloopstraten nu zitten (wat vaak aparte winkels zijn, met specialiteiten, zoals Vreeken's zaden) zeer goed in het oog moeten worden gehouden. Allemaal hele hoge huren in het Kernwinkelgebied moeten we niet willen, compensatie is op zijn plaats en de verhuizing moet vrijwillig zijn. Als we inderdaad die kant op willen gaan.

Tot slot gingen we met elkaar op de foto voor het pand van het Drechtsteden Ondernemers Centrum, dat naast RTV Dordrecht zit.


Reacties

Populaire posts van deze blog

"Wat we nodig hebben is een wenkend perspectief"

Supertrotse achterachternicht bij onthulling Lenie Dickepad op Internationale Vrouwendag

Chemours: Er komt een Hoorzitting in Dordrecht en een Bustrip naar het Europees Parlement in het najaar