Een stevig gezamenlijk statement vanuit alle gemeenten en Veiligheidsregio's aan nieuwe kabinet: De maatschappelijke ontwrichting is momenteel echt te groot


Beste ondernemer, Vanuit een aantal gemeenten en regio’s in het land worden nu brieven en signalen gestuurd naar het kabinet met de oproep meer ruimte geven aan de winkeliers, horeca-ondernemers en de culturele sector. En die oproep begrijpen wij heel goed. Het water staat op veel plekken tot aan de lippen en de compensatieregelingen zijn lang niet altijd toereikend. Afgezien van een zorgcrisis zitten we dus midden in een maatschappelijke crisis die winkeliers, maar ook horeca, sportverenigingen en anderen diep raakt.

Aanstaande donderdag komen alle Nederlandse gemeenten bij elkaar tijdens een congres van de VNG. En donderdagavond zit burgemeester Kolff met de 24 andere voorzitters in overleg met het kabinet over de corona-aanpak. Wij zijn er groot voorstander van om in gezamenlijkheid op beide plekken duidelijk te maken dat de maatschappelijke ontwrichting momenteel echt té groot is. 

Dus wat ons betreft komt er de komende dagen een stevig gezamenlijk statement vanuit alle gemeenten en Veiligheidsregio’s in Nederland. Dat is ons inziens nu het meest effectief. 

Met vriendelijke groet,

Wouter Kolff

burgemeester Dordrecht

Maarten Burggraaf

wethouder Economische Zaken en Ondernemen       

Reacties

Populaire posts van deze blog

"Wat we nodig hebben is een wenkend perspectief"

Supertrotse achterachternicht bij onthulling Lenie Dickepad op Internationale Vrouwendag

Chemours: Er komt een Hoorzitting in Dordrecht en een Bustrip naar het Europees Parlement in het najaar