Provincie stopt geld in luxe, comfortabele bushaltes in de Drechtsteden


De provincie Zuid-Holland investeert €8 miljoen in het vernieuwen van 40 bestaande bushaltes in de regio Drechtsteden, Molenlanden en Gorinchem (DMG). De provincie wil hiermee reizigers meer comfort bieden.

Wat verandert er?
De 40 bestaande bushaltes worden vervangen door luxe, comfortabele bushaltes die voldoen aan de standaarden van HOV of R-net. Dit betekent dat op elk perron een comfortabel bushokje met een bankje en windscherm komt. Ook komt er een nieuw digitaal paneel met informatie zodat reizigers weten wanneer de bus arriveert. Daarnaast worden overkapte fietsenstallingen geplaatst.

Samen met de gemeenten zijn ontwerpen voor de bushaltes gemaakt die de komende periode met de omgeving worden gedeeld. Daarna worden de ontwerpen definitief gemaakt. De provincie verwacht de eerste haltes nog dit jaar aan te kunnen passen. Volgend jaar moeten alle haltes klaar zijn.

De provincie Zuid-Holland is opdrachtgever van het openbaar vervoer in de regio Drechtsteden-Molenlanden-Gorinchem. Qbuzz is de vervoerder van de bussen in de plaatsen Alblasserdam, Dordrecht, Gorinchem, Hendrik-Ido-Ambacht, Papendrecht, Sliedrecht, Hardinxveld-Giessendam, Molenlanden en Zwijndrecht. Ook de R-net trein tussen Dordrecht en Geldermalsen - bekend als de MerwedeLingelijn - behoort tot deze concessie.

Investering in de regio
Ondanks de corona-crisis blijft de provincie investeren in het openbaar vervoer omdat dit belangrijk is voor een goede bereikbaarheid nu en in de toekomst. De vernieuwing van de haltes sluit mooi aan bij een eerdere afspraak tussen de Drechtsteden, Gorinchem, de provincie en het rijk om de komende jaren flink te investeren in de regio. Naast de bereikbaarheid wordt er ook gewerkt aan een betere aansluiting tussen onderwijs en arbeidsmarkt zodat de regio beter bestand is tegen economisch minder goede tijden.

Nieuwsbrief Provincie Zuid-Holland, 7 oktober 2020

Reacties

Populaire posts van deze blog

Levendige discussies op de KlimaatBorrel: "We moeten voorkomen dat alleen rijke buurten veel meer groen hebben"

Supertrotse achterachternicht bij onthulling Lenie Dickepad op Internationale Vrouwendag

"Wat we nodig hebben is een wenkend perspectief"