Green Deal: meer lokale producten in overheidsrestaurants: 'Eten uit de Korte Keten'


Provincies en het ministerie van LNV hebben de Green Deal ‘Eten uit de Korte Keten’ ondertekend op maandag 5 oktober 2020 tijdens de Nationale Handelsmissie Korte Keten. Daarin spreken ze af in hun restaurants meer gebruik te gaan maken van lokaal geproduceerd voedsel. In het Provinciehuis van de provincie Zuid-Holland wordt in de catering al veel gebruik wordt gemaakt van streekproducten.

Het ministerie en de provincies organiseerden deze handelsmissie in eigen land om aandacht te vragen voor streekproducten en korte (voedsel)ketens te stimuleren. Korte ketens verkleinen de afstand tussen stad en platteland, boer en inwoner, en dragen bij aan een eerlijke prijs voor de boer. Boeren kunnen de omslag echter niet alleen maken. Daarvoor hebben ze hulp nodig van overheid en consument. Hiervoor zijn al diverse initiatieven, denk aan de Zuid-Hollandse Voedselfamilies, De Kortste Weg en de Taskforce Korte Ketens, waaraan ook de provincie Zuid-Holland een bijdrage levert.

Ook gemeente Dordrecht en gemeenten in de regio kunnen hieraan meewerken.

(Nieuwsbrief Zuid-Holland 5 oktober 2020)

Foto: Lokale bloemkolen van lokale boer | Foto Huib Kooystra

Reacties

Populaire posts van deze blog

Supertrotse achterachternicht bij onthulling Lenie Dickepad op Internationale Vrouwendag

"Wat we nodig hebben is een wenkend perspectief"

Mooie en zonnige Voedselfietstocht om kennis te maken met 'Voedsel van ons Eiland'