Mariaschool leerlingen willen goed onderwijs, veilig en gezond wonen, en zijn milieu en diervriendelijk



Leerlingen van de Mariaschool waren vrijdagmiddag 8 september 2017 in het Stadskantoor om met ProDemos het Democratiespel te spelen. Zij leren een politieke fractie te vormen, naam hiervoor te verzinnen, kiezen van een voorzitter, secretaris, partijlid en woordvoerder.

Daarna mochten ze gebouwen uitkiezen en in een nog lege stadsplattegrond neerzetten. Daarbij moesten zij goed kunnen vertellen waarom zij die gebouwen zo belangrijk vonden en waarom de gebouwen waar staan.

Dat deden zij verrassend goed en snel. Ook moesten zij met democratische meerderheid bepalen of de gebouwen (school, politie, brandweer, ziekenhuis, huisarts, etc.) mochten worden geplaatst.
Vooral goed onderwijs (better world met smart kids), veiligheid, gezondheid, milieu en goed voor dieren zijn scoorden hoog.

Op slot mochten zij vragen stellen een Kitty Kruger (raadslid GroenLinks) en mij (raadslid PvdA). De leerlingen hadden veel vragen voor ons, zoals: over hoeveel tijd we bezig zijn met politiek, met wat voor onderwerpen we bezig zijn, wat je moet kunnen om raadslid te zijn.

Was een bijzonder
leuke middag.


Reacties

Populaire posts van deze blog

Levendige discussies op de KlimaatBorrel: "We moeten voorkomen dat alleen rijke buurten veel meer groen hebben"

Supertrotse achterachternicht bij onthulling Lenie Dickepad op Internationale Vrouwendag

"Wat we nodig hebben is een wenkend perspectief"