De Remwegdemonstratie in de Bankastraat trok veel belangstelling


Van 14-15 uur op woensdagmiddag 6 september 2017 gaf Veilig Verkeer Nederland een Remweg demonstratie in de Bankastraat, vanaf de Denpassarstraat tot aan Riouwstraat. Er waren flink wat bewoners, politici en kinderen op af gekomen. De Bankastraat werd voor dit gedeelte afgesloten voor alle verkeer.

Veilig Verkeer Nederland had samen met de bewoners van de Bankastraat deze demonstratie georganiseerd. Doel was om aan te tonen dat hoe harder de auto rijdt hoe langer hij erover doet om tot stilstand te komen als hij plotseling moet remmen. Dat lijkt vanzelfsprekend, maar het is toch totaal anders als je ziet hoe lang een auto erover doet om te stoppen bij 30 km en bij 50 km. Op de straat konden kinderen met stoepkrijt markeringen aanbrengen.

Ik reed mee in de auto van VVN met de Remwegdemonstratie. Voor je gevoel rijd je geen eens zo hard, maar het remmen is dan toch heel fors.

Het is goed dat er weer aandacht was voor het langzamer rijden van auto's. Want dat blijft een grote klacht in deze 30 km straat. Het was een goede actie, en er kan niet genoeg aandacht zijn voor veiligheid op de weg. Bewoners in de Bankastraat willen dat de automobilisten langzamer gaan rijden, en dat 30 km in de hoofden van de automobilisten gaat zitten.
Zij zijn in gesprek met de gemeente over maatregelen die genomen kunnen worden om de snelheid af te remmen. Ik houd kontakt met de bewoners.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Levendige discussies op de KlimaatBorrel: "We moeten voorkomen dat alleen rijke buurten veel meer groen hebben"

Supertrotse achterachternicht bij onthulling Lenie Dickepad op Internationale Vrouwendag

"Wat we nodig hebben is een wenkend perspectief"