Fietsen met Stichting De Stad door de Nieuwe Dordtse Biesbosch onder een stralende zon


Zaterdagochtend 2 september 2017 om 10 uur verzamelden zich ruim 30 belangstellenden bij Haven Oost nabij de Kop van 't Land. Stichting de Stad organiseerde deze fietstocht, zodat we met eigen ogen konden aanschouwen wat er allemaal komt kijken bij de aanleg van de Nieuwe Dordtse Biesbosch rondom de Zeedijk.

Nieuw zijn: watergebieden, natte natuur, fietspaden, een recreatieterrein, parkeerplaatsen, uitzichtpunten, picknick tafels, ruiterpaden en een heuse pluktuin. Er wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met de landbouwgronden in dit gebied (was ook een belangrijk punt voor de gemeenteraad). De nieuwe waterbehandeling zou ook goed zijn voor de landbouwers. Water uit de Nieuwe Merwede wordt binnengehaald, gezuiverd, en via watergebieden weer teruggeleid naar deze rivier. De waterkwaliteit zou hierdoor aanmerkelijk verbeteren op ons eiland.

Jacques van der Neut vertelde - op zijn inspirerende wijze - over de nieuwe ontwikkelingen en het aantrekken van allerlei vogels. Vooral de kleine kbv (kleine bruine vogel) wordt er steeds meer gespot. Volgens Jacques praten vogelliefhebbers voornamelijk in afkortingen om vogelsoorten aan te duiden.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Levendige discussies op de KlimaatBorrel: "We moeten voorkomen dat alleen rijke buurten veel meer groen hebben"

Supertrotse achterachternicht bij onthulling Lenie Dickepad op Internationale Vrouwendag

"Wat we nodig hebben is een wenkend perspectief"