Jan Eijkelboom leest zelf zijn gedichten voor in zijn Steegje via geluidsbanden


Vrijdagavond 8 september 2017 was de feestelijke onthulling van het Jan Eijkelboomsteegje. Veel mensen wisten ondanks de nattigheid de weg te vinden naar het steegje: naast het Dordrechts Museum is een doorgang, langs de bloementuin. Aan de muur hangt een gedicht van Jan.

Zijn vrouw Roelien en ik hebben het rode lint doorgeknipt aan de kant van de Museumstraat waar een gedicht van Jan is geschilderd. PvdA oud wethouder Nico Lamers vertelde dat Jan heel belangrijk is geweest voor de cultuur in Dordrecht. Hij stond aan de wieg van de Culturele Raad Dordrecht, waar hijzelf niet in wilde zitten. Nico Lamers ziet graag een Jan Eikelboom Dag komen in Dordrecht, met speciale festiviteiten in en rond Dordrecht Museum en centrum.

Wethouder Sleeking vond het belangrijk dat nu eindelijk dit Jan Eikelboomsteegje er is gekomen. Roelien en zoon Kors kozen er zelf voor dat het een steegje werd, naast het Dordrechts Museum. Jan had nauwe banden met dit museum.
Roelien zei: het is dit steegje geworden, daar moeten jullie het mee doen...

Jan Eijkelboom was lid van de PvdA. Namens de PvdA heb ik dan ook het initiatief genomen om zijn naam te verbinden aan een straat in onze stad. Dat is op verzoek van de familie het Jan Eijkelboomsteegje geworden.

Na afloop was er een borrel in het Dordrecht Museum, en werden er gedichten voorgedragen.

In het Jan Eijkelboomsteegje hoorde je Jan Eijkelboom zelf zijn gedichten voordragen via geluidsopnamen. Je kon er rustig zitten. Dat vond ik heel bijzonder.

Fotograaf bij Lint doorknippen: Bram Vreugdenhil

Reacties

Populaire posts van deze blog

Levendige discussies op de KlimaatBorrel: "We moeten voorkomen dat alleen rijke buurten veel meer groen hebben"

Supertrotse achterachternicht bij onthulling Lenie Dickepad op Internationale Vrouwendag

"Wat we nodig hebben is een wenkend perspectief"