Vergunninghouders parkeren: Combinatiekaart voor parkeren op straat en in parkeergarage - 63 euro voor een parkeervergunning





























Vrijdagmiddag 22 april 2016 waren leden van de Adviescommissie Fysiek op bezoek in Alkmaar. Op het gemeentehuis in de gezellige drukke winkelstraat werd er een presentatie gegeven over het Parkeerbeleid, dat Alkmaar sinds 2 jaar heeft overgedragen aan ParkeerService. Deze organisatie gaat ook voor Dordrecht uitvoeringstaken wat parkeerbeleid betreft uitvoeren. Op verzoek van de commissie moest er meer informatie komen vanuit de praktijk.
Alkmaar heeft de uitvoering van het parkeerbeleid overgedragen aan Parkeerservice en men is daar tevreden over. Beleid blijft bij de gemeente Alkmaar. Alkmaar had over 2015 7,3 miljoen inkomsten uit parkeergelden.

Een parkeervergunning kost in Alkmaar 63 euro per jaar, dat is aanmerkelijk vriendelijker geprijst dan in Dordrecht. Daarnaast kent Alkmaar de combinatiekaart voor straat en in garage parkeren. Deze is bedoeld voor bewoners met een parkeervergunning voor een bepaald gebied. Grote klacht is - ook in Dordrecht - dat er niet altijd plaats is op straat. In Alkmaar kan men dan ook in de parkeergarage parkeren. Deze vergunning kost 80 euro per jaar.
Dit zou ook in Dordrecht ingevoerd kunnen worden, want veel bewoners klagen dat zij vaak niet op straat kunnen parkeren, ondanks de vergunning waarvoor zij hebben betaald.

Alkmaar heeft een zeer aantrekkelijke binnenstad met nauwelijks leegstand in de winkelstraten.


Reacties

Populaire posts van deze blog

Levendige discussies op de KlimaatBorrel: "We moeten voorkomen dat alleen rijke buurten veel meer groen hebben"

Supertrotse achterachternicht bij onthulling Lenie Dickepad op Internationale Vrouwendag

"Wat we nodig hebben is een wenkend perspectief"