Bestuurders zuidelijke Randstad willen World Expo 2025

Bestuurders in de Zuidelijke Randstad willen dat het Kabinet positief besluit om de World Expo 2025 in Rotterdam mogelijk te maken. Dat hebben zij nog eens bevestigd tijdens de bestuurlijke bijeenkomst van het netwerk Zuidelijke Randstad in het WTC in Rotterdam.

De wethouders uit onder andere Rotterdam, Alphen aan den Rijn, Delft, Gouda en Papendrecht en gedeputeerde Adri Bom-Lemstra van de provincie Zuid-Holland onderstreepten het belang van de World Expo 2025 om de economische transitie in Zuid-Holland te versnellen.

Toekomst van Nederland
De WorldExpo2025 is niet alleen een groots internationaal evenement, het is een tienjarig traject om de Nederlandse economie fundamenteel te vernieuwen. Bij groen licht van het Kabinet staat een samenwerkingsverband van bedrijven, maatschappelijke organisaties en overheid klaar om aan de toekomst van Nederland te werken.

De bestuurders in de Zuidelijke Randstad zien de World Expo 2025 als katalysator voor samenwerking in de Zuidelijke Randstad en trekken intensief met elkaar op om de World Expo 2025 binnen te halen, en het kabinet ervan te overtuigen dat de WorldExpo2025 naar Rotterdam moet komen.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Levendige discussies op de KlimaatBorrel: "We moeten voorkomen dat alleen rijke buurten veel meer groen hebben"

Supertrotse achterachternicht bij onthulling Lenie Dickepad op Internationale Vrouwendag

"Wat we nodig hebben is een wenkend perspectief"