Diverse opstapplaatsen voor bootjes langs Voorstraat haven maken van Voorstraat weer een levendige winkelstraat ...


Dries Schilten (Centre Ville) had raadsleden uitgenodigd om zaterdag 23 april 2016 per boot door de Voorstraathaven te varen onder de Visbrug door. Om aan te tonen dat het Gat in de Visbrug niet uitvoerbaar is.

Ten eerste is het verschil in waterhoogte ruim 1 meter,  ten tweede is vanaf het water de ruimte onder de brug veel te klein - je zit zo met je hoofd tegen de bovenkant - en ten derde is er geen voldoende ruimte voor een steiger, om bootjes aan te leggen.

Daarbij komt ook nog eens dat er vanaf de Visstraat geen zicht op wat er zich onder de brug afspeelt zodat het er onveilig is.

Dries liet ons zien waar de trap naar het water wel kan, nl. achter de Loempiakraam aan de zijkant van de Visbrug. Daar is al een stenen trap, die kun je dan uitbreiden en verfraaien en daarbij een steiger aanleggen.

Met de boot voeren we ook nog verder door de Voorstraathaven. Aan de kanten zijn er diverse stenen trappen naar het water. Daar kun je ook kleine steigers aanleggen, zodat je op meerdere plaatsen aan de Voorstraat met je bootje kunt aanleggen en de Voorstraat opgaan. En bijvoorbeeld bij de Grote Kerk en aan de andere kant van de Voorstraat kun je ook opstapplaatsen maken.
Zo wordt de Voorstraat ook weer een levendige winkelstraat ...

Dus geen Gat, maar meerdere opstapplaatsen voor bootjes langs de Voorstraathaven ...

Reacties

Populaire posts van deze blog

Levendige discussies op de KlimaatBorrel: "We moeten voorkomen dat alleen rijke buurten veel meer groen hebben"

Supertrotse achterachternicht bij onthulling Lenie Dickepad op Internationale Vrouwendag

"Wat we nodig hebben is een wenkend perspectief"