We baggeren de grootste havens - Boeiende regio Drechtsteden - Zullen we daar maar eens gaan wonen

Burgemeester Brok sprak bij de opening van 10 jaar Drechtsteden op vrijdagochtend 11 maart 2016 bij het bedrijf Heerema in Zwijndrecht. Er was een rondtoer per boot en per bus voor (plv.) Drechtraadleden, Drechtstedenbestuur, Tweede Kamerleden, 1e Kamerleden, Europarlementariers.

Bij Heerema bouwen ze gas/olie platforms en windmolens. Deze enorme indrukwekkende installaties worden o.a. ook in Zwijndrecht gebouwd. In een hal die net zo groot is als de Botlek tunnel. Dan kunnen de installaties er in ieder geval doorheen. Want dat is de grote schrik van bedrijven, dat de bouwwerken die meer door tunnels kunnen.

Veel voorkomende ongevallen zijn beschadigingen aan de handen. Daarom heeft Heerema het project "Are You A Piarate" om aandacht op de veiligheid te richten.

Hierna gingen we per boot naar Bolidt in H.I. Ambacht. We stonden stil bij het terrein bij de halte van de Waterbus. Dat wordt een Waterbusplein, met Experience Center, met leisure, met horeca, etc.

Bolidt maakt vloeren van kunststof op onder meer cruiseschepen. Moderne vloeren maar ook klassieke vloeren die lijken op teakhout. Al op 200 cruiseschepen liggen hun vloeren.

Het was een zonnig begin van de Drechtsteden Dag.

Reacties

Populaire posts van deze blog

"Wat we nodig hebben is een wenkend perspectief"

Supertrotse achterachternicht bij onthulling Lenie Dickepad op Internationale Vrouwendag

Chemours: Er komt een Hoorzitting in Dordrecht en een Bustrip naar het Europees Parlement in het najaar